Veterinär gav Elitloppshästen grönt ljus

15

veterinär okej elitloppet

Fredrik Solberg kan pusta ut sedan veterinär kollat upp stjärnan B.B.S.Sugarlight. Nu blir det full satsning mot Elitloppet tillsammans med kusken Peter Untersteiner.Foto av Kanal 75

B.B.S.Sugarlight galopperade i Copenhagen Cup i söndags och efteråt var kusken Peter Untersteiner bekymrad.
På tisdagen blev hästen uppkollad av veterinär.
– Han hade inga anmärkningar. Nu blir det fullt fokus mot Elitloppet och jag ska göra allt i min makt för att hästen ska vara i ordning den dagen, säger tränaren Fredrik Solberg.

Trots att B.B.S.Sugarlight inte var som bäst och såg sämre ut än tidigare i travet i söndagens storlopp i Köpenhamn var Fredrik Solberg ganska lugn redan på måndagen.
– Ja, vi böjde igenom hästen och han visade inga tecken på någon ömhet. Jag var även ute och körde honom och han var inget halt.
För säkerhets skull undersöktes B.B.S.Sugarlight på tisdagen av sin veterinär Per Christian Anstensrud, som konstaterade att hästen är fullt frisk.
– Han hade inga anmärkningar. Troligen var det den hårda banan och de kraftiga svängarna som påverkade honom negativt på Chalottenlund, säger Fredrik Solberg.
– Nu ska jag ta ett samtal med Peter Untersteiner och sedan ska hans hovslagare plasta bakhovarna på Sugarlight.
Norge har två hästar inbjudna till Elitloppet, förutom B.B.S.Sugarlight även Support Justice.
– Det är riktigt bra tryck och intresset är jättestort. Själv gläder jag mig som en unge på kalas. Nu blir det fullt fokus mot Elitloppet och jag ska göra allt i min makt för att hästen ska vara i ordning den dagen, säger tränaren Fredrik Solberg.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.