Är Magic Tonight stenklar på Lördag?

25

magic tonight jackpotspik

Magic Tonight, med Örjan Kihlström i sulkyn, blir storfavorit till att vinna i Gulddivisionen på lördag – och därmed bli direktkvalificerad till Elitloppet.Foto av LARS JAKOBSSON

Magic Tonight jagar en plats i Elitloppet.
Efter den övertygande segern senast och ett perfekt utgångsläge blir han storfavorit och en jackpotspik för många på lördag.
– Det är mycket som talar för att han tar ledningen och vinner. En toppchans, säger tränaren Roger Walmann.

Det vankas finaler i Kunga- och Drottningen Silvias Pokal på Åby på lördag. Men även en biljett till Elitloppet väntar på vinnaren i Gulddivisionen. Dessutom kryddas V75-omgången med en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 44 miljoner kronor enbart på sju rätt.
Roger Walmanns Magic Tonight blir storfavorit i loppet som heter ”Vägen till Elitloppet”. Walmann har även med Souchong i Drottning Silvias pokal och således en spännande eftermiddag att vänta. Magic Tonight inledde året med två plumpar i protokollet men övertygade senast när han vann i Mantorp. Det var en insats som Roger Walmann var lite lättad över.
– Magic Tonight (V75-4) var jättefin senast och precis så bra som jag hade hoppats och trott på. Både jag och Örjan hade känt innan att hästen var i fin form men när det väl börjar att häxa för hästarna i loppen så är det lätt att det fortsätter. Så det är klart att det var jäkligt skönt att det gick bra, säger Roger Walmann.

”Elitloppet det stora målet”
I fjol blev Magic Tonight inbjuden till Elitloppet men kretsen kring stjärnhästen valde att tacka nej. Roger Walmann har hela tiden varit tydlig med att det är i år som det gäller.
– Vi tyckte att det kom ett år för tidigt i fjol och det stora målet i år har hela tiden varit Elitloppet. Hästen har aldrig varit så väl förberedd som han har varit i år och nu ser han så bra ut som han kan göra. Han är i väldigt bra form och vann efter ett relativt tungt lopp senast på en bra tid.
– Vi har inte fått någon inbjudan än och det är inte jag som bestämmer om han ska bjudas in. Får vi vara med så är vi med och får vi inte vara med så kan vi inte göra så mycket åt det.

”Hatar den där jävla åbybanan”
Men om Magic Tonight vinner på lördag så är han direktkvalificerad till Elitloppet. Att det onekligen ser bra ut på förhand håller Roger Walmann med om.
– Utgångsläget är väldigt bra men jag hatar den där jävla åbybanan. Varje gång jag åker dit så kommer det någon på insidan och slår av oss via open stretch. Jag tycker det är kriminellt att köra så stora lopp som Kungapokalen och Drottningens Pokal på en sådan bana. Det är alltid någon tjuvrackare som kommer på insidan och vinner, säger Walmann.
– Hade man haft open stretch på någon liten bana hade jag inte sagt något om det. Men det ska inte vara på en av våra största banor som kör så här stora lopp. Jag tycker inte om att åka dit och tävla när de har det där snikspåret. Det får du gärna skriva.

”Kan bli bakskor nu”
Men i fjol vann Magic Tonight på Åby i imponerande stil på tiden 1.09,3. Då gick det ju bra. Är han ännu bättre nu?
– Då var han otroligt fin. Han är inte bättre nu men lika bra. Det är inget jättesvettigt lopp på lördag och normalt sett har han en bra chans att vinna. Det är mycket som talar för att han tar ledningen och vinner. Han har toppchans, säger Roger Walmann och lägger samtidigt till en intressant detalj.
– Det kan vara så att vi måste köra med bakskor den här gången. Vi får kolla fötterna i slutet av veckan. Skulle vi komma med i Elitloppet och det blir barfota två gånger samma dag där så kan det vara så att vi måste spara hovarna. Men jag tycker att det har marginell betydelse. Jänkarvagn som vanligt.

”Knäpper många till slut”
I Drottning Silvias Pokal har Roger Walmann med Souchong som var tvåa i uttagningsloppet. Det hörs att solvallatränaren, som har vunnit Drottningens Pokal tre gånger tidigare, är mycket nöjd med sin häst.
– Souchong (V75-1) har verkligen kommit tillbaka på ett bra sätt efter sjukdomen. Hon gick ruggigt bra senast och har helt klart gått framåt med loppet i kroppen. Det känns som att hon är i toppform nu och jag tror att hon knäpper många till slut. Hon kan vara bland de tre främsta. Barfota fram igen.
– Mellby Collector (V75-5) blev det fel för senast när han blev hängande i spåren i början och sedan fast till slut. Jag sa det senast och säger det igen att hästen har bra fart för klassen och han är i fin form. Men från fjärdespåret är det stor galopprisk. Skulle han sköta sig och det inte blir ett alltför tungt lopp är han säkert med där framme. Inga ändringar, säger Roger Walmann.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.