När man älskar trav och hästar

15

horses 1414889 1920

Trav är en hästs gångart där hästen förflyttar benen i diagonala par. Hästen måste ha en fyrtakts rytm och det yttre benet ska alltid röra sig först. Denna gångart används ofta inom dressyr och hoppning. Det finns två typer av trav, arbetstrav och samlad trav. Arbetstravet är när hästen rör sig i jämn takt och det samlade travet är när hästen rör sig långsammare och under kontroll.

För många hör trav och spel ihop. Detsamma gäller trav och online-casinon.net. Det viktigaste att komma ihåg när man rider en häst i trav är att hålla kroppens rörelser till ett minimum. Du bör sitta upprätt i sadeln och hålla händerna nära hästens hals. Dina ben bör också vara nära hästens kropp och undvika att flytta dem för mycket.

Ett av de största misstagen som ryttare gör när de travar är att studsa i sadeln. Detta ser inte bara illa ut, utan kan också vara farligt för både ryttaren och hästen. När du studsar i sadeln rubbar du hästens balans och rytm, vilket kan leda till ett fall. Om du upptäcker att du studsar när du rider, försök att fokusera på att sitta still och hålla kroppen avslappnad.

Ett annat vanligt misstag som ryttare gör är att ta tag i hästens manke eller tyglar när de börjar känna sig osäkra. Detta är en naturlig reaktion, men det är viktigt att motstå lusten att göra detta. Att ta tag i manen eller tyglarna får bara hästen att gå snabbare och gör det svårare för dig att sitta kvar i sadeln. Om du börjar känna dig osäker kan du bromsa hästen genom att använda benen, inte händerna.

Om du har problem med att stanna i sadeln i trav finns det några saker du kan göra för att göra det lättare. Försök först att travträna med stigbyglar som är ett hål kortare än vanligt. Det hjälper dig att hålla dina fötter nära hästens kropp och gör det lättare att balansera. Du kan också prova att öva i en arena med små hopp. Detta kommer att bidra till att förbättra din balans och koordination

Trav är en rolig och utmanande gångart som kan uppskattas av ryttare av följande kategorier:

Nybörjare: Börja med en långsam och kontrollerad trav, med fokus på att sitta stilla och hålla balansen. När du blir mer bekväm kan du öka hastigheten.

Medelgoda ryttare: Prova olika typer av trav, till exempel arbetstrav och samlad trav. Du kan också prova att lägga till några små hopp för att förbättra din koordination.

Erfarna ryttare: När du väl behärskar grunderna kan du verkligen släppa loss och njuta av galoppens spänning! Se bara till att du alltid rider säkert och under kontroll.

Föregående artikelInför V86: ”Riktigt startsnabb och jag vill till ledningen”
Nästa artikelV86 AVD 1-4 från TIPSAREN/SPELGUIDEN + TRÄNARINTERVJU

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.