V86 AVD 1-4 från TIPSAREN/SPELGUIDEN + TRÄNARINTERVJU

179

v86 jackpot

V86-1: 2 KAINAI GOJ inledde strålande för Team Djuse med seger i bländande stil men var fjärran från den insatsen senast och några frå- getecken behöver rätas ut. Men läget samt loppet näst senast göra att vi rankar ensam A-häst. 1 BEWARE KRONOS kan få det i halsen…
RANKING: A: 2 B: 1-12-6 C: 3-8-5-9-7-4-11-10

V86-2: 1 MAKIAN DEGATO mosar detta sällskap om aktionen funge- rar hela vägen men det är skrivet i stjärnorna och Örjan får leverera bakom Redéns kuse innan vi går fullt ut. Det blir dubbling i A-gruppen med formstarke 2 KONTIKI T.R. som visat härlig kapacitet vid två raka. RANKING: A: 1-2 B: 12-13-4-14 C: 5-10-3-15-9-7-8-6-11

V86-3: 5 UNCLE SILVIO är galet hårt spelad på gamla meriter och kan falla tungt över kort distans om 4-åringen inte löper upp till sitt maxi- mala. Men det osar spets och slut i debuten för Team Eklundh. Spik!
RANKING: A: 5 B: 2-7-11-1 C: 4-3-10-6-9-8-12

V86-4: 3 MYTHICAL ROKK avslutade strongt till silverbleckan senast och visade brant stigande formkurva. Från trean fräser Matte till fron- ten för att kriga varje meter i kvällens clou där allt kan hända. A-häst! RANKING: A: 3 B: 14-15-5-13-10-1 C: 6-8-2-4-9-7-12-11

Fullständigt tips hos http://tipsaren.com

Dags för V86! OCH DESSUTOM JACKPOT! Bästa miljonspelet mitt i veckan där vi delat ut flest och högst andelsvinster!
Våra spelläggare har satt flera sexor på V64 och flera sjuor på V75 senaste tiden… nu är det dags för ÅTTAN! https://atg.se/cigarrmagasinet

 

INTERVJU MED HENRIK HOFFMAN

i samarbete med KANAL 75 och ALLTOMTRAV

Travfest på Gotland när V86® kommer till Visbytravet
Då kan man räkna med att Henrik Hoffman är på hugget. Hemmatränaren har hela elva hästar till start.
– Det är jätteroligt när det äntligen blir stora tävlingar här på ”ön” och extra kul med många hästar till start.

 Sommarturnén för V86® tar oss den här onsdagen till Visbytravet.
Skrubbs, som banan brukar kallas, bjuder på sin största tävlingsdag för året. Gotlandslöpningen, som vanligt med en stark startlista, utgör kronan i juvelen. Någon som sett fram mot den här tävlingsdagen länge är banans regerande tränarchampion Henrik Hoffman. Han har laddat rejält. I stallet i Tingstäde ryms för närvarande 31 hästar – 11 av dem finns med på V86®.
Allra störst förhoppningar hyser han till 3 Amarcord L.G (V86-7) som verkar trivas ypperligt i Visby. Den Italienfödde sexåringen kommer från en övertygande viktoria över lång distans och ska nu tävla i onsdagens stayermöte Ringmurens lopp.
– Det är ju en superfin häst, verkligen. Det känns ju som att han är otroligt bra för den här klassen. Han har tidigare haft lite problem med att han hetsat upp sig i loppen och strulat till det för sig, men det han inte gjort på sistone och då har han varit otroligt fin. Hästen känns himla lugn och harmonisk för dagen, mer samarbetsvillig och då är det lättare att prestera. Han har hittat sig själv, helt enkelt. Vi har siktat mot det här loppet sedan ”propparna” kom mer eller mindre, säger Henrik.
Tre varv lång distans och ett spännande utgångsläge. Hur ser du på loppet?
– Hästen har visat enorm styrka i kroppen så den här distansen ska passa som hand i handske. Läget kan inte vara bättre, det är drömspåret. Claes Sjöström lär väl prova framåt då min häst lever på sin styrka och inte går att köras snällt, så får vi se om de andra vill svara.
Amarcord L.G är sista häst ut under Hoffmans onsdagsäventyr på hemmabanan. Men det finns fler chanser under kvällen. Vi går igenom resterande tio på V86® med tränaren.
– 3 Mistelns Napoleon (V86-1) är en jättekapabel häst i grund och botten, men har varit svår att få igång. Han har haft en del småskador som avlöst varandra och vi har inte kunnat få någon riktig kontinuitet i det. Det gör honom lite svårbedömd för dagen, men hästen känns fin i träningen även om han lär behöva något lopp innan han är riktigt på topp. Han är fruktansvärt snabb ut, men det kan kanske kosta lite väl mycket att försvara ledningen om han kommer dit; det klokaste vore väl att släppa, men det är upp till kusken. Jag tror det kan bli tufft att vinna men vi hoppas han gör ett bra lopp.
– 14 Karl May Boko (V86-2) har gjort två lopp efter en längre frånvaro och har gått jättebra båda gångerna, vi har heller inte kör så jättefort med honom innan det, så hästen borde ha gått framåt ytterligare med loppen. Nu möter vi lite hårdare hästar än tidigare. Han hade ju samma läge senast, med springspår från tillägg och då räckte det ända till ledningen, så han bör ju komma fram bra och fått ett fint lopp i alla fall. Han är absolut på väg uppåt, men det är tuffa hästar emot som sagt så är han fyra, femma är vi nöjda.
– 9 Ed Sheeran (V86-3) har ju ganska bra kapacitet men har ibland strulat till det lite för sig. Jag tycker han var riktigt bra senast från utvändigt ledaren och kanske körde kusken lite för tidigt då; hade han suttit still ett tag till tror jag de hade varit med i segerstriden. I vilket fall så var hästen riktigt fin den dagen och det här är ett bra läge för hans del, om jag hade fått önska så hade jag valt det. Han fungerar bättre bakom hästar och med ett smyglopp i stenhårt tempo kan han fälla ganska många till slut.
– 10 Queen on Road (V86-3) var jäkligt fin när hon vann senast och behåller sin toppform, helt klart. Kan de komma till från det här spåret så ska hon nog räknas. Hon vann ju från ledningen för mig senast och har också tagit sin seger i tidigare regi från den positionen så jag vet inte om hon är lika bra bakifrån men det känns som det skulle kunna vara så ändå. Hästen har i alla fall fart och form för att segerstrida och jag tror hon är lite hetare av mina båda i loppet då hon är den som visat bäst form.
I V86-4 finns hela tre hästar från stallet med. Ingen är dock någon het vinnarkandidat, enligt tränaren.
– 9 Ciel Wibb (V86-4) är det lite märkligt att han aldrig vunnit lopp ännu, det är en rejäl och fin häst. Men här möter vi ganska tufft motstånd så det gäller att sikta in sig på en så bra placering som möjligt i första hand.
– 11 Mistelns Famous (V86-4) är en superkapabel häst, men samtidigt en extremt osäker herre. Det har blivit mycket galopper och spår fyra i volt känns väl som det värsta, det är lite uppgivet på förhand. Men om han mot förmodan skulle trampa i väg så är det ju en häst med skyhög kapacitet, men vi måste inrikta oss på att få honom att trava först.
– 12 Nilz (V86-4) har heller inte visat så mycket på slutet och därmed fått dåligt med poäng. Han får helt enkelt vara med i de lopp han kommer med. Vi får försöka få ett felfritt lopp och i första hand en bra placering.

Känner sig verkligen inte slagen på förhand
Betydligt mer optimistiskt låter det kring 7 Greenhill’s Rocco (V86-5).
Hästen har hunnit med två starter för Visbytränaren – båda har slutat med seger.
– Det är en jättefin häst och har verkligen varit kanonfin i två segrar för oss. Han känns fortsatt superfin i träningen och jag tycker absolut att han ska kunna vara med i segerstriden igen. Han har ett bättre läge än de flesta på pappret bättre hästarna, så därför känner jag mig verkligen inte slagen på förhand. Han har visat en jäkla form, som sagt och det är hemmaplan och hästen är riktigt snabb bakom bilen, jag misstänker att kusken laddar det som går.
Slutligen, två hästar i den sjätte avdelningen som är ett Klass 2-försök.
– 2 Bottnas Gambler (V86-6) har vi provat monté med, vann första gången och skulle gå ut igen senast. Planen var att rida i ledningen och sätta upp ett jämnt tempo, men hästen blev vrång och sprang ju rakt ut i staketet…Ryttaren ramlade av och hästen sprang två varv runt banan innan vi fick tag i honom. Hur som helst, han har ju fått ett superbra läge här i alla fall och det blir att försöka komma ned till plankan och kanske få med sig en plats.
– 4 Borups Vilde (V86-6) gör vi en del riktigt intressanta ändringar på. Vi ska ta av skorna runt om för första gången, det blir jänkarvagn och så byter vi ut det helstängda huvudlaget till ett googles-huvudlag. Hästen är ojämn som fasiken, men när han är med där framme direkt så går han som bäst och tycker det är roligare; hamnar han långt bak så tar han inte i för fullt. Vi satsar framåt och har förhoppningen att komma ned på innerspår med honom också, ledningen och sedan släppa till någon bra skulle vara optimalt.
Det låter som att Borups Vilde är den av dina två i loppet med bäst möjligheter?
– Jag tycker det, i och med de ändringar som vi gör och om de skulle slå väl ut.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.