Näst mest streckad på V75 Axevalla lördag

99

axevalla v75 lördag

Nadal Broline imponerade stort vid segern senast och är jackpotomgångens näst mest streckade häst på V75 i dag.
Tränaren Reijo Liljendahl är optimistisk och tror på bra chans trots spår elva.
– Han vill vinna den här pojken. Det är en viktig häst för mig, säger Reijo.

En ensam vinnare kan ta hem 43 miljoner kronor enbart på sju rätt om man är ensam i dagens jackpotomgång.
Trippeltravet är inne på sin andra dag på Axevalla och Nadal Broline är storfavorit i V75-6. Detta trots att han har spår elva i Silverdivisionen. Men så var han också strålande vid V75-segern senast som togs efter ett par månaders uppehåll. Kusken Ulf Ohlsson var lyrisk efteråt och sa att han inte kört någon häst med en bättre motor än vad Nadal Broline har.
– Nadal Broline (V75-6) är ju jättebra. Han har visat att han har väldigt hög kapacitet och vinner man på 1.11,5 åkandes med krafter kvar då är man bra. Han vill vinna den här pojken, säger Reijo Liljendah.
Nadal Broline har startat sporadiskt och det är just fräschören som har satt lite käppar i hjulen emellanåt. Den sexårige valacken vann sex lopp på åtta starter i fjol och har tagit två segrar på lika många starter i år.
– Det är klart att han är en topphäst men om man ska bli en riktig stjärna så krävs det att man tål en regelbunden och rejäl träning. I Nadal Brolines fall gäller det att han ska göra det och utvecklas med loppen. Det är just hållbarheten som är ett frågetecken runtomkring honom. De gånger som han har förlorat har han inte varit bra och det har varit något krångel då.

”Kan vinna trots spår elva”

Hur känns hästen i träningen efter segern senast?
– Han känns bra nu och jag har kört honom i veckan och han har varit fin i jobben.
Vad säger du om uppgiften i V75-6?
– Jag tror att han kan vinna trots att han har spår elva.
Några ändringar i balans och utrustning?
– Nej tills vidare fortsätter vi med samma balans, barfota fram och norskt huvudlag och Spydervagn. Det finns lite till att göra på honom men vi väntar med det. Han är klar för finalen och nu får han gå i det här försöket först. Jag är rädd om honom även om han är sex år. Det är en viktig häst för mig, säger Reijo Liljendahl.

”Övriga kan hon klara av”

Du har ytterligare två hästar till start inom V75. Chanserna där?
– Oh Goodness (V75-1)
tappade formen och fungerade inte i finalen heller på Solvalla. Hon fick tas tillbaka och göras i ordning och nu verkar det klart bättre. Hon tränar bra men möter Some Summit som jag såg i Halmstad och hon räcker inte mot henne. Men de övriga kan hon nog klara av. Barfota bak och vanlig vagn.
– Scarlet Ribb (V75-4) går bra nu och är i fin form. Han gick riktigt bra till slut i Halmstad senast från ett svårt läge och en invändig löpning. Fjärdespåret ska inte innebära några problem och han duger i sin klass tycker jag. Barfota runt om igen och vanlig vagn.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.