Nio månader blev straffet för Öberg!

28

image-4

Hästägaren och hästskötaren AnnaMaria Öberg dömdes på onsdagen till tillträdesförbud till samtliga travbanor i nio månader – till och med 30 juni 2016.

Det var i samband tävlingar på Dannero travbana 21 september som AnnaMaria Öberg både fysiskt och verbalt gav sig på en av de tävlande kuskarna. Det var efter en olycka där AnnaMaria Öbergs sambo Gunnar Melander var inblandad som hon tog sig in på banan. Enligt en rapport från måldomaren hoppade AnnaMaria Öberg in på banan och attackerade kusken Thomas Andermyr. Hon slet sönder hans visir, tog strypgrepp bakifrån samt slog honom upprepade gånger i ryggen samtidigt som hon skrek okvädningsord. Hon attackerade även kusken Hanz Johansson och skällde ut honom för det inträffade.
Svenskt Travsport (ST) beslutade på eftermiddagen samma dag, med stöd av 72 § Tävlingsreglemente för Svensk Travsport, att tills vidare, i avvaktan på utredningens slutförande, meddela AnnaMaria Öberg tillträdesförbud till alla till ST anslutna travbanor.
På onsdagen sammaträde ST:s disciplinnämnd, varvid AnnaMaria Öberg hördes per telefon.
Disciplinnämndens bedömning:
”Efter genomgång av de uppgifter som föreligger i ärendet kan disciplinnämnden konstatera att AnnaMaria Öberg handgripligen attackerat en kusk, som var på väg av banan efter att ha varit inblandad i en olyckshändelse. Hon har dessutom skrikit okvädningsord både mot den kusken och en annan kusk som också var involverad i olyckshändelsen. Även om AnnaMaria Öberg var chockerad och inte i balans är hennes agerande fullständigt oacceptabelt och måste därför rendera i ett kännbart straff. Disciplinnämnden dömer AnnaMaria Öberg till tillträdesförbud till alla till ST anslutna travbanor t.o.m. den 30 juni 2016.”
Disciplinnämndens beslut kan överklagas, vilket AnnaMaria Öberg planerar, enligt Travronden.
AnnaMaria Öberg är delägare och skötare till Sverige bästa kallblod, hingsten Månprinsen A.M. som vunnit 43 lopp på 68 starter och tjänat drygt 4,7 miljoner kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.