Rolandz satsar på trav

348

rolandz satsar på trav

Nu blir det roligare på Sveriges travbanor.
Komikern Robert Gustafsson och Stall Rolandz har blivit hästägare.

Många kändisar älskar hästar – och trav.
Hockeystjärnor som Peter Forsberg, Mats Sundin och Kristian Huselius satsar stort på trav liksom fotbollsprofiler som Tomas Brolin, Teddy Lucic och Johan Arneng. Idrottsledare som Curre Lindström, Anders ”Ankan” Parmström, Tommy Söderberg, Sören Åkeby och Hasse Backe.
Radiolegendaren Ulf Elfving är en annan travälskare medan ABBA-Benny Andersson valt att satsa på galopp. Höjdhopparen Patrik Sjöberg och musikern Kee Marcello har blivit så bitna att ska ta körlicens.
Nu kan det bli ännu roligare på landets travbanor. I tisdagens Expressen avslöjar travtränaren och krönikören Stefan Melander att folkkära komikern Robert Gustafsson, tillsammans med Stall Rolandz, köpt treårige hingsten Digital Extreme som kommer att tränas av Jan-Åke Hoas.
– Robert älskar hästkrafter och kör ju mc. Men nu har han blivit intresserad via den här hästen. Nu vill han sätta sig in hur det fungerar och han har blivit intresserad sig hur man läser programmet, säger Regina Hedman på Roberts Gustafssons management.

Takter i rosa och turkos dress
Regina Hedman, som själv har ett förflutet som häst-trav-tjej, berättar att man även gjort klart med vem som kommer att köra Digital Extreme i Stall Rolandz-chockrosa och turkosa färger
– Johnny Takter körde hästen senast och han gillade honom, så det blir Johnny.
Digital Extreme kommer att vara kvar hos Stefan Melander tills Breeders’ Crown-tävlingarna innan han flyttas till Gotland och Jan-Åke Hoas.
Digital Extreme kommer att bli en andelshäst i Stall Rolandz.
Susanna Olin, vars man Ludvig Olin är kapellmästare i dansbandet Rolandz, ligger bakom idén. Hon har själv montélicens. På sikt hoppas hon man ska kunna skapa ett samarbete mellan travsporten och Sveriges dansband.
– Vi har tagit fram en kollektion tillsammans med en klädföretag och det kommer även att gå att köpa färgglada kläder för att visa att man är med i Stall Rolandz, har hon berättat för Expressen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.