Noras Bean klar för Prix d France

231

noras-bean-prix-de-france-s

Noras Bean gör Maharajah sällskap i Prix de France.
Efter den övertygande comebacken kommer tränaren Ulf Stenströmer att anmäla sin stjärnhäst till det franska storloppet.
– Han var fyra i Prix de France i fjol men känns spänstigare och fräschare i år. Han är som en liten studsboll, säger Stenströmer.
Stefan Hultman har deklarerat att Maharajah ska starta i Prix de France nästkommande söndag på Vincennes.
Nu har även Ulf Stenströmer bestämt att Noras Bean går ut i loppet med 1,8 miljoner kronor i förstapris.
Efter den imponerande comebacken senast, då Noras Bean krossade konkurrenterna från dödens och vann i gulddivisionen, så har hästen tränat mycket bra efteråt.
– Jag är jättenöjd och hästen har känts minst lika fin efteråt som han gjorde innan loppet på Åby där han var så löpglad. Han har faktiskt känts helt grymt bra. Jag vill inte säga att hästen är bättre än någonsin men han är fräschare än han har varit på flera år, säger Ulf Stenströmer.

”Mer studs i steget nu”
– Han var fyra förra året i Prix de France och jag vet inte om formen kommer att vara bättre i år men han känns spänstigare och har mer studs i steget nu. Han var inte halt på något sätt eller ofräsch i fjol men nu är han som en liten studsboll.
– Sedan är jag medveten om att han kanske skulle ha behövt något lopp till i kroppen för att kunna utmana världseliten. Men jag tror ändå att han kommer att vara med där framme och hugga och framförallt passar Vincennes fina banunderlag så bra att han kan tävla barfota. Hästen har kanonfina fötter för det.
– Det är till 99,9 procents klart att vi åker och jag ska köra ett jobb till på torsdag med honom och är han lika fin då så anmäler vi.
Vem kommer att köra i Prix de France?
– Det blir Björn Goop eftersom Stefan Söderkvist åker till Thailand på semester nästa vecka. Björn har kört hästen en gång tidigare och vunnit med honom då så han får gärna fortsätta att vara hundraprocentig även efter den här starten, säger Ulf Stenströmer med ett skratt.

Även Yarrah Boko är klar
Det är också klart att Yarrah Boko, som var trea i Prix d’Amerique, kommer att starta i Prix de France. Hästen kollades upp under måndagen och veterinären gav tummen upp.
– Han hade inga anmärkningar. Benet där han har haft två gaffelbandsskador var kallt och fint. Väldigt goda nyheter. Nu satsar vi mot Prix de France, säger tränaren Trond Anderssen till tgn.no.

Michael Carlsson

Kanal 75