Noras Bean lattjade med motståndet

114

noras lattjade

– Vad skönt, han lattjade bara!
Skaraslättens stolthet Noras Bean fixade comebacken i Årjäng på söndagen och tränaren Ulf Stenströmer håller nu tummarna för en start i SM och ytterligare en vinter i Paris.

Axevallatränaren Ulf Stenströmer hade hittat ett lämpligt lopp åt världshästen Noras Bean i comebacken. Söndagens start i ett ”vanligt lopp” i Årjäng var den första sedan i april då nioåringen ströks inför Olympiatravets final och kretsen kring hästen meddelade att karriären var över.
Vändningen kom lite i hemlighet i somras då Noras Bean visade sig fortsatt tävlingssugen och efter tuffare träning under sex-sju veckor var tiden nu mogen för ett test i hetluften.
Noras Bean stod med 20 meters tillägg över lång distans i ett lopp ingående i V64-spelet i Årjäng och Stefan Söderkvist körde till direkt och övertog täten med 1 800 meter kvar av loppet.

Lugn efter värmningen
Banan var lite slirig av regn och nioåringen gick för ovanlighetens skull med skor på alla fyra hovarna. Men det var inga problem för hästen som ägs av Stall Åsunden HB i Ulricehamn. Han såg löpsugen ut och det blev en lätt seger på tiden 1.16,5 över 2 660 meter.
– Skor på spelade ingen roll mot det här motståndet – han lattjade bara! Det såg bra ut och jag var faktiskt inte så nervöst efter värmningen där både Stefan och jag var nöjda med honom, sa Ulf Stenströmer efter loppet.

Frankrike i vinter?
Tränare Stenströmer har låtit härligt nöjd en längre tid nu men vill givetvis inte ta något för givet med hästen som snart fyller tio år.
I februari blev det seger i Prix de France, världens största lopp över medeldistans. Nu är förhoppningen att det ska bli Svenskt Mästerskap på Åby, lördagen 11 oktober – och sedan nya starter i Frankrike.
– Om allt ser bra ut, ja. Vi får hoppas att allt ser bra ut till veckan.

Mikael Wikner

 

Föregående artikelNoras Bean comebackar
Nästa artikelNästagångare 22-24 september 2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.