Noras Bean comebackar

130

TRAVDDBLOGGEN

Lite spännande saker har hänt sedan mitt senaste inlägg och jag tycker vi tar det i kronologisk ordning. I torsdags löpte Cool Keeper 10,2 på Gävletravet efter att ha varit med i en öppning av de första 500 metrarna på 06,6. Han fick en rygg att gå ca 5-600 meter och när Leif Witasp vred ut sin stjärna i tredjespår så lämnade han övriga och kunde defilera hem segern. En riktigt bra insats och jag tycker Cool Keeper går från klarhet till klarhet och han är definitivt en av landets mest spännande fyraåringar. Hoppas han får vara frisk och hel för då kommer 2015 bli en mycket spännande säsong.
I fredags startade Magic Tonight på Romme och fick göra hela jobbet själv utvändigt om comebackande Shaq Is Back men det var inget problem över den korta häcken och Magic Tonight kom hem på 10,4. Känslan är väl att han trivs allra bäst över kort distans.
I loppet efter äntrade 2012 års kriterievinnare Chelsea Boko åter travovalen efter nästan ett års frånvaro och han avslutade vasst till andraplatsen bakom Standout.
Nahar var tillbaka i gott slag under lördagens gulddivision och kunde vinna ganska enkelt efter att ha fått överta spets. Kolla avslutningen från Bon Frecia i samma lopp, han är snart en vinnare igen.
Under lördagen kördes uttagningar i Frankrike till Europaderbyt och dessvärre inträffade en tråkig incident efter det första loppet då Jean-Pierre Dubois efter målgång avsiktligt körde på Jean-Michel Bazire. Dubois fick aldrig riktigt plats över upploppet med Tast Of Bourbon då Rue Du Bac och Bazire tog halva hans spår men att det skulle vara hela anledningen till attacken efter mål har jag svårt att tänka mig. Måste legat något mer gammalt groll bakom som fick det att brinna till i huvudet på Dubois. Vann loppet gjorde Robert Bi medan Rue Du Bac var tvåa i mål men domarna valde att straffa Bazires styrning och flyttade ner Rue Du Bac till tredjeplatsen och då fick Dubois andraplatsen med Tast Of Bourbon och därmed även en plats i Europaderbyt. Åtta dagars avstängning fick Jean-Pierre Dubois för den oförsvarliga handling och det känns som ett billigt straff. Vet dock inte om det även ska betalas en bot men det får vi hoppas.
Det andra uttagningsloppet vann Africaine med Jean-Etienne Dubois i sulkyn och tvåa blev Amiral Sacha med Gabriele Gelormini (okänd kusk för mig). Med till finalen kom även trean Aliénor de Godrel med tränaren Franck Anne i sulkyn. Här kan ni se hur finalfältet ser ut efter lottning.
Även lite trista nyheter från ”over there” för alla oss Sebastian K fans. Tyvärr hade Sebastian inte en av sina bättre dagar natten till söndagen då han hade slut i tanken över upploppet På Hoosier Park i Indiana och blev sjua i mål. Det hade regnat en hel del kort innan loppet och då vet vi att Sebastian inte trivs och vi får hålla tummarna för att han kommer tillbaka i fin form om två veckor på Lexington.

Nu till dagens lopp och en comeback av en häst som lagt tävlingsskorna på hyllan. Kretsen kring Noras Bean hade bestämt sig för att avsluta tävlingskarriären och fortsätta med en avelskarriär istället pga skada men då man såg att Noras Bean återhämtade sig väldigt bra så bestämde man sig för att ge honom en chans till. Idag gör han återentré på Årjängs oval och möter ett gäng han bara ska leka med. Nu är ju trav aldrig så enkelt men visst ska han bara mosa detta motståndet. Oavsett så blir det mycket spännande att se. Noras Bean startar i V64-1.

I DD-1 väljer jag att spika 2 Next To None Sib. Nu får han pappa i sulkyn igen och från ett bra läge tror jag Björn lotsar honom till seger.
Jag väljer att stå över favoriten i DD-2 då jag vill ha ett lite roligare odds och testar med sex streck: 1 Vikens Hot Lips, 2 Eternity Of Joy, 3 Define’em, 9 In Serenity, 10 What Love Can Do och 12 Fruitcake. Vill varan för Fruitcake som avslutade mycket vasst senast. Slår även ett slag för Eternity Of Joy och Anders Svanstedt vars stall har varit lite upp och ner. Tycker dock det känns som att de är på rätt väg igen.

DD-1: 2 Next To None Sib
DD-2: 1,2,3,9,10,12
Min raka DD: 2-12
Min roliga DD: 2-2

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.