Platt fall för Sebastian K

193

sebastian k platt fall

Sebastian K. var en skugga av sitt normala jag och rasade genom fältet.
I stället klev svenske Jimmy Takter fram och tog hand om förstapriset på nästan 800 000 kronor med nyförvärvet Master Of Law i Indiana natten till söndagen.

Åke Svanstedt var jättefavorit till segern i Centaur Trotting Classic med Sebastian K. på banan Hoosier Park i Indiana natten till söndagen.
Men efter att totalt ha dominerat i eliten i Nordamerika i år tog det alldeles stopp för åttaåringen. Banan var hård av regn och Sebastian K. fick svar om ledningen den första biten och tvingades öppna 1.07,0 första 400 meterna.
Att svensken fick en tryckare mitt i loppet av Natural Herbie förklarar också förlusten. Sebastian K. tog dock alldeles slut på upploppet och dalade till en sjundeplats och något var helt enkelt fel den här gången.
”Sebastian hade trötta ben och var inte sig lik tyvärr. Han ska kollas upp och förhoppningsvis laddas om till en start i Lexington om två veckor”, kommenterar stallet på twitter.
Sebastian K. har vunnit åtta av tio lopp i år och sprungit in fyra miljoner kronor. Åttaåringen är också inbjuden till det ”nya VM-loppet” Invitational Trot på Yonkers Raceway lördagen 25 oktober.

Takter med 20-oddsare
Att förtroendet var högt för Sebastian K. vittnar det preliminära vinnaroddset om, tolv kronor tillbaka på satsade tio.
Centaur Trotting Classic fick i stället en annan svensk vinnare då Master Of Law inte hade några problem att spurta till seger efter att Jimmy Takter serverat den fyraårige valacken ett lopp i andraparet utvändigt.
Segertiden skrevs till 1.11,1 över distansen 1 609 meter. Oddset över 20 gånger pengarna!
– Det är en stor och stark häst som utvecklats hela tiden. Ägarna vill att jag ska köra honom eftersom han är speciell och måste få bestämma mycket själv. Jag har inte haft honom så länge men jag gillar verkligen hästen, sa Jimmy Takter som menade att Master Of Law passade bra på det småklibbiga underlaget Hoosier Park bjöd på den här dagen.

Mikael Wikner

 

Föregående artikelFinalisterna klara till Europaderbyt!
Nästa artikelNoras Bean comebackar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.