Noras Bean missar Olympiatravet

226

noras_missar

Noras Bean missar Olympiatravet.
Stjärnhästen har fått känning i en kotsenskida och är behandlad.
– Vi får sikta på andra storlopp längre fram istället, säger tränaren Ulf Stenströmer.

I fjol blev han trea i Olympiatravet bakom Commander Crowe och Yarrah Boko.
I år var planeringen att kvala in via delfinalen i Mantorp kommande lördag.
Nu blir det inte så.
Efter ett banjobbjobb i tisdags fick hästen ont i en kotsenskida.
– Han lattjade 1.17,5 full väg utvändigt om Benno Kievitshof men fick en liten reaktion efter snabbjobbet. Han var inte halt men ömmade lite i kotsenskidan ner under kotan. Hästen är behandlad och det finns såklart ingen anledning att ens fundera på att starta, säger Ulf Stenströmer.
– Men idag söndag ser han redan perfekt ut när han springer i hagen och när man ser honom där är det nästan så att man ändå funderar på att han skulle ha kunnat vara med. Fast jag vågar såklart inte ta några risker och skulle vi ha startat på lördag är det stor chans att vi förstör för resten av säsongen.

Mildare än fjolårets skada

Den niofaldige miljonären, som har varit med i många storlopp de senaste åren, och där senaste storsegern är i Nationernas Pris i november i fjol, hade även förra året en liknande skada.
– Den andra kotsenskidan spökade lite i fjol somras och i Boden var han exempelvis inte som bäst. Men det tog inte så lång tid för honom att komma tillbaka och han vann ju ett par lopp efter det.
– Enligt veterinären är den här skadan mildare än i fjol och så bra som han ser ut redan nu har vi förhoppningar om att han snart ska vara tillbaka. Att en kotsenskida ömmar är något som många hästar får problem med, särskilt de som är lite äldre. Och han visade ju att det inte var några problem att komma tillbaka i fjol då han både vann Nationernas Pris, var fyra i Prix de France och med i Prix d’Amerique.
När kan han vara tillbaka på tävlingsbanan igen?
– Det är jättesvårt att säga. Jag diskuterar med min veterinär och det ser som sagt otroligt mycket bättre ut redan nu och han är ute och motioneras. Det känns som att det tar en månad till att börja med och sedan får vi se. Noras Bean bestämmer helt och hållet själv när han är frisk och klar, säger Ulf Stenströmer.

Michael Carlsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.