Persos Seaman genrepade inför Olympiatravet

246

persos

Persos Seaman avgjorde en tät slutstrid i Yngve Larssons Memorial på Halmstadtravet.
Den Kari Lähdekorpi-tränade hästen genrepade därmed inför Olympiatravet som han kvalade in till förra lördagen som tvåa efter Sebastian K.
– Det gick fort sista trehundra men min spurtade bra, sa segerkusken Peter Ingves.

Måndagens snabblopp i Halmstad, tillika V64:s första avdelning, utmynnade i en häftig upploppsduell. Ledningen togs av innerspårets Nalda Nof som fick en flygande start bakom startbilen. Utvändige Persos Seaman kröp snabbt ner i ryggen och efter ett halvvarv sänktes tempot markant. Ledande Nalda Nof fick öppna första tusen på måttliga 1.15 och då trodde nog många att de andra skulle vara chanslösa att plocka in meter till slut. Men vid upploppets början attackerade Persos Seaman och det gjorde även Neo Holmsminde som kom farande som skjuten ur en kanon från tredje par invändigt. De närmade sig Nalda Nof hela vägen och kort före mål tog de sig förbi med knapp marginal. Det längsta strået drogs Persos Seaman som höll undan med ett huvuds marginal före Neo Holmsminde och Nalda Nof som blev trea. Segertiden skrevs till 1.12,9 över 1640 meter med bilstart. Förstapriset var 75 000 kronor.
– Jag hade tänk att prova rejält för ledningen men vi var utan chans att ta oss förbi Johnnys häst. Istället fick jag bråttom att komma ner i rygg på ledaren. Det gick fort sista trehundra men min spurtade bra och sedan svarade han när Steens häst kom på utsidan. Det är en väldigt bra sprinter men som det känns ska han gå i ryggar när det är längre distanser. Han kan dra iväg en bit, sa Peter Ingves.

Michael Carlsson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.