Noras Bean tar en tur till Holland

61

noras bean holland

Hallå där…
…Axevallatränaren Ulf Stenströmer som just planerar för nästa start för stjärnhästen Noras Bean. Vi hör att ni eventuellt ska åka till Holland.

– Det ser ut att bli Holland och Prijs der Giganten. Vi har fått en inbjudan till det loppet och min kontakt John Bootsman säger att Noras Bean var nummer ett på Wolvegabanans lista över vilka hästar de ville bjuda in.
Så ni är klara nu för Prijs der Giganten som avgörs lördagen 7 november?
– Klart att vi åker till Holland – och hoppas på det bästa. Vi har kikat lite på loppet och det är ett hyggligt förstapris (runt 260 000 kronor) och bra distans. Banan ska tydligen vara jättefin också, en av de bästa vi har i Europa. Det ligger hyggligt i tiden. Formen ska vara riktigt bra på Noras då tror jag.
Noras Bean vann världens största medeldistanslopp Prix de France i februari och är kanske världens bäste över 2 140 meter. Har han varit med i Hollands största lopp tidigare?
– Nej, det är första gången vi tävlar i Holland. Han har startat i Frankrike och Italien tidigare.
Nioårige Noras Bean blev trött till slut i SM-loppet på Åby för ett par veckor sedan. Var det enligt planen lite eftersom han bara hade ett lopp i kroppen då efter sitt uppehåll?
– Nej, det var inte så konstigt att han blev trött med tanke på den öppning som blev i loppet och att han kanske hade fått ett lite för snällt lopp i Årjäng i comebacken. Men med den hårda öppningen hade han aldrig blivit bättre än trea även om han startat med toppform.
Hur har hästen känts efteråt i träningen?
– Helt perfekt. Det finns inget att klaga på. Han älskar att vara på resande fot och det ska bli spännande att prova ett nytt land och få lite nya intryck.
Drömmer du om en ännu en vinter i Paris med Prix de France i februari?
– Skulle allting se jättebra ut och det står klart att han fortsatt tillhör världseliten så, ja. Då är jag sugen att åka ner till Frankrike och försöka försvara titeln i alla fall. Han är äldre nu men jag vet att hästen är otroligt bra när han är bra.

Mikael Wikner, Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelTrav på dagen – Kossor morgon och kväll
Nästa artikelRobert Bergh blir Åbytränare!

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.