Norgeexperten: ”Dessa två får du inte missa”

108

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Norgeexperten Even Elvenes

TRAV17 november 2017 13:20

På lördag avgörs V75 i Norge.

Norgeexperten Even Elvenes går igenom hästarna som du inte får missa.

– Ursula Horse måste jag tro en del på, säger han.

Travets elitserie V75 ”flyttar” på lördag från Sverige till vårt västra grannland Norge och Bjerke travbana.

Det vimlar så klart av norska hästar i startlistan och för många svenska travspelare är nog den stora frågan – vilka norska hästar bör man se upp med?

Trav365 slog en signal till den norske travexperten Even Elvenes.

”Svenskarna verkar tro”

– Det finns två hästar som jag vill lyfta fram i lördagens V75-omgång, två hästar som man bör se upp med, säger Even Elvenäs och fortsätter:
– Den första hästen som är värd uppmärksamhet är 4 No Limit L.A. (V75-2), det är en häst som alltid värmer dåligt och det ser ut som att han borde sitta i rullstol, men han rätar till sig till loppen och får han ledningen så växer viljan och moralen extremt hos honom. Han vann på Momarken här i Norge i början på augusti till knappt 70 gånger pengarna, då stack han till spets och var helt överlägsen.

Vad vet du om hästens dagsform?

– Han har startats försiktigt, men nu rapporterar tränaren att han är fin i jobben och startspåret är ett plus för honom. De svenska travspelarna verkar anta att 1 Aileron ska ta ledningen, men då måste den vara väldigt kvick om den ska kunna stå emot No Limit L.A. från början. Det är ingen säker vinnare, men får No Limit L.A. ledningen så är jag inne på att det kan hålla hela vägen och till låga spelprocent är den värd att se upp med.

”Slår dom från dödens”

Den andra hästen som man inte får missa på V75?

– Det är 9 Ursula Horse (V75-7), hon har gått alla sina lopp i Italien och jag har sett hennes tre sista lopp på video och hon är läcker alltså. Hon har långa fina steg och är spänstig till tusen och hon har vunnit skvättlätt alltså, säger Even Elvenes och fortsätter:
– Nu är det första gången i Norge och rapporterna gör gällande att hon tränat bra inne på Jarlsberg inför det här, och de är nöjda med henne i träning. Hon ska tävla barfota runt om samt med helstängt huvudlag och någon form av jänkarvariant, och av det jag sett av den här hästen så har hon imponerat på mig.

Hur står hon sig i konkurrensen?

– Det är ju det som är lite svårt att veta, hur bra är motståndet i Italien? Men med tanke på hur hon vunnit loppen så måste jag tro en del på henne, och hon rapporteras ha superform.

I övrigt Even, vem är bästa V75-spiken på lördag?

– Jag måste ändå säga 5 Lionel N.O. (V75-3), han har varit ute i Europatoppen och blivit stenhård och jag tror han slår dessa konkurrenter från dödens, det är en bra bank på lördag.

17 november 2017 13:20

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.