Norges hopp: ”Vi kommer gå all in”

75

De två senaste åren har B.B.S.Sugarlight varit med i Elitloppet.

I år får han ”nöja sig” med Sweden Cup.

– Men det gör ingenting, att bara ha starthäst den här helgen är en dröm, säger hästens tränare Fredrik Solberg.

B.B.S.Sugarlight har de senaste säsongerna varit Norges bästa häst – han har varit vårt västra grannlands vapen i de större loppen i Norden. Han har, bland annat, deltagit i Elitloppet två år i följd.

Men, det blir ingen tredje gången gillt för den nu mera åttaårige valacken, i år fick han inte plats.

Han får istället nöja sig med Sweden Cup, även kallat lilla Elitloppet.

”Känns mer rättvist”

– Men det gör absolut ingenting, det är en stor dröm att bara ha starthäst den här helgen, säger tränaren Fredrik Solberg till Trav365 och fortsätter:

– Att bara ha fått vara med och upplevt Elitloppet är stort, och som Elitloppet blev i år så är det nog mer rättvist mot hästen att vara med i lilla Elitloppet.

B.B.S.Sugarlight tjänade knappt två miljoner kronor under säsong 2014 då han på allvar slog igenom, året efter det tjänade han hela 4,6 miljoner kronor och krönte det året med bland annat seger i Olympiatravet och Oslo Grand Prix. I fjol orkade han precis över miljonen i intjänade prispengar, och hittills i år har han tjänat 173 000 kronor, men är utan seger.

– Men allting ser jättebra ut med hästen för dagen, jag är mycket nöjd med honom och tycker att han ser ut att vara i fin form.

”Har en bra känsla”

B.B.S.Sugarlight går ut i det första av totalt tre Sweden Cup-försök, och han gör det från innerspår bakom startbilen över distansen 1 640 meter autostart.

– Vi kommer gå all in, säger Fredrik Solberg och utvecklar:

– Vi kommer göra allt för att prova försvara innerspåret och det blir spännande, både Västerbo HighFlyer och Harry Haythrow kan öppna snabbt, men det ska bli spännande.

Vad tror du om möjligheterna?

– Jag tror mycket kommer att avgöras i starten, men jag har bra känsla. Går det bra i försöket så tror jag det kan gå bra även i finalen sedan, för då har vi ju bra utgångsläge där. Skulle vi bli trea i försöket så blir det nog tufft även i finalen, från ett då dåligt utgångsläge, säger Fredrik Solberg.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet