V75 System till Elitloppslördagen + Intervju med Robert Bergh

607

v75 system

V75 System till Elitloppslördagen FRÅN ALLTOMTRAV

1: 3 Wild Honey (6, 2)
2: 1, 3, 5, 9, 11 (6, 10)
3: 11 Stand Bayou (3, 8)
4: 1, 3, 4, 7, 11, 14 (9, 12)
5: 1, 3, 4, 6, 9, 11 (7, 2)
6: 1, 2, 11 (5, 6)
7: 13 Sauveur (2, 10)

INTERVJU MED ROBERT BERGH FRÅN KANAL 75

Robert Bergh har taktiken klar med Re Doc – en av lördagens V75-favoriter på Solvalla.
Det är ledning från start till mål som hägrar i V75-5.
– Han är väldigt bra på att följa vingen, säger Åbykusken.

Robert Bergh har laddat med sex hästar inom V75-spelet på lördagen och han lyfter fram två stycken med extra bra chans.
– Det är Re Doc, framför allt … och Aileron, som efter en paus fått lopp i kroppen och ser enormt fin ut. Det är väl de två som sticker ut för mig.
Re Doc är favorit i silverdivisionens final och att hästen är bra för klassen visade han inte minst när han vann just en silverfinal på Solvalla 1 april tidigare i år. Då ledde Robert Bergh från start till mål och taktiken nu är en repris på det loppet.
Re Doc, från spår 3 bakom startbilen, har dock en tuff nöt att knäcka inledningsvis, det gäller att hinna förbi innerspårets Bravo Navarone innan första sväng.
Hur viktigt är det att komma till ledningen?
– Det är väl allting, om jag ska vinna…men sedan kan man vara bra tvåa eller trea också. Men det känns som att det är mycket som avgörs där, i starten.
Re Doc, som hunnit bli sju år, har utvecklats stadigt.
– Han har lyft sig fysiskt, han har fått rytmiken bättre nu. Han är så otroligt stor. Det är väl en typisk Love You-resa…att varje halvår är något nytt på gång. Han har stegat upp sig och orkar med kroppen ännu bättre nu.
– Är han så fin i rytmen som han är nu blir han ännu mer effektiv bakom bilen. Han är väldigt bra att följa vingen. Vi hade till exempel spår 2 på Örebro och han ansträngde sig inte för att följa vingen då. Han har ett väldigt naturligs sätt bakom bilen, säger Robert Bergh i V65 Direkt på fredagen.

Aileron startar i anrika Harper Hanovers lopp över dryga tre kilometer. En halv miljon kronor väntar vinnaren i loppet som avslutar V75-omgången.
– Han har alltid krängt lite grann och haft sådana där tendenser, men de bitarna har blivit mycket bättre. Jag är väldigt nöjd med vad jag ser i träningen. Det kan bli barfota runt om. En häst som springer på sig armbågarna, som ser ut som en ardenner stundtals, blir det antagligen jättefin gång i. Det känns som att det ska gå, men jag kan inte fatta beslutet förrän jag värmt honom. Men det borde kunna funka.
– Han har mycket utveckling kvar i sig, gått med mycket vikt fram och inte varit riktigt perfekt i gången. De bitarna börjar falla på plats och då borde han också utvecklas och ta något steg till.
Spår 6?
– Det är optimalt, då kan jag även ta jänkarvagnen som han hade när vi vann finalerna. Vi har inte haft den sedan dess.
Om sina övriga V75-hästar säger Robert Bergh så här:
Making Love (V75-3) galopperade senast och jag vart förvånad och jag tror att det var ren lathet att han slappnade av och det blev en tempohöjning. Jag tycker att han ser väldigt bra ut i travet och jobbar bra. Vi kör med helstängt huvudlag, barfota runt om och med bike.
Malkin (V75-3) har ett besvärligt läge men jag hoppas vi kan hitta ned i banan. Vi kör barfota runt om för första gången och med bike som han hade när Kim Eriksson körde på Halmstad.
Officer C.D. (V75.5) har riktigt bra form men blev tyvärr bortlottad här, han brukar vilja vara med där framme för att prestera som bäst. Vi kör barfota runt om och med öppet huvudlag
Västerbo Arthur (V75-6) var förbättrad senast och gick bra till slut, har fungerat bra med googles och han får ta på dem nu. Han är trög i ryggar och jag vill komma till ledningen men har inte rätt känsla att vi når dit.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet