Norsk travare i Idrottstoppen!

252

image-1

Ett treårigt kallblodssto belade en sjätteplats när läsarna av Verdens Gang röstade fram Norges 100 största idrottsutövare 2013.
Lannem Silje skuggade tätt efter Petter Northug – och slog Marit Björgen.
Norska dagstidningen Verdens Gang presenterar varje år en lista över landets 100 största idrottsutövare.
En särskild jury fick först säga sitt och placerade kallblodiga stoet Lannem Silje på en 67:e plats. Sedan var det dags för folket att rösta.
Och se, Lannem Silje blev tillsammans med NHL-proffset Mats Zuccarello raketerna på läsarnas lista.
Överst på både juryns och folkets omröstning hamnade inte oväntat schackspelaren Magnus Carlsen. Något ovanligare blev det då på sjätteplatsen på folkets lista – en idrottsutövare med fyra ben.
Lannem Silje – en av de största kallblodiga talangerna någonsin – förlorade sitt debutlopp i februari i fjol. Sedan följde 13 raka segrar.

Jenta slog till
Tor Wollebaeks sto satte hingstarna på plats i både det svenska och norska kallblodskriteriet. Utklassningssegrar.
– Jag tror att hon är det bästa treåriga kallblodsstoet som har kommit fram både i Norge och i Sverige, sa tränaren Tor Wollebaek i en intervju under fjolåret.
3 300 röster kom in på vinnaren Magnus Carlsen. 886 på Lannem Silje – ”jenta som slår alle gutta” enligt VG:s motivering.
– Det verkar vara en liten mobilisering av människor som tycker att det är roligt att se en häst på listan. Någon ser kanske lite humor i det hela också. Men med detta sagt har listans enda häst haft ett fantastiskt år, kommenterar VG:s sportchef Öyvind Brenne.

Mikael Wikner