Norska optimister på V75

73

optimister på V75

B.B.S.Sugarlight är titelförsvarare i Olympiatravet. Förutom titelförsvararen i Olympiatravet är det en hel del norska gäster även i de övriga V75-loppen.
Här får ni en genomgång med de norska gästerna och hur de resonerar om lördagens chanser.


V75-1

1 Caprino B.R. var pigg och felade på väg in på upploppet senast. Han gick med skor och slog sig på knäna. Nu blir det barfota runt om och jänkarvagn. Får säkert ett fint lopp från förstaspår, närmar sig toppformen och ska räknas i segerdiskussionen, sägerr Bo Westergaard.
3 Global Republic har ett bra startspår och formen är väldigt bra. Han var olycklig sista och hamnade i fel ryggar. Vi rycker skorna på honom och det blir jänkarvagn och helstängt huvudlag. Jag törs påstå att hästen aldrig varit bättre än han är nu. Full väg är en fördel jömför med sprinterdistans. Jag valde Johnny Takter på grund av att han är en mycket duktig kusk och att han kan mycket om de svenska hästarna. Jag åker till Göteborg med ambisioner, säger ägaren och tränaren Trond Thorseth.

V75-2
5 Cash Street spurtet vasst sist i ett lopp där det blev för långt fram til vinnaren. Vi har ett mycket bättre spår denna gången och min häst kan öppna bra från start. Det blir skor runt om och han har helstängt huvudlag. Jag tycker att uppgiften är intressant och tror på en plats i toppen, säger Åsbjörn Tengsareid.
6 Stormbringer G.R. är inte helt säker bakom bilen, men om det fungerar kan han öppna väldigt snabbt. Var mycket bra senast och har fin form. Möter några bra, men är aktuell om man tar fyra-fem häster. Ska gå med skor och jänkarvagn, säger Trond Anderssen.

V75-3
1 Hamptons är en väldigt bra häst som vann säkert på en bra tid senast. Detta är andra gången han testar 3100 meter och jag tror han kommer vara bättre än sist, då han blev trea på Jarlsberg. Det blir skor bak och eventuellt barfota fram. Dessutom har han norskt huvudlag. Jag inbillar mig att körspö ska vara en fördel. Motståndet är hårt, men jag har en bra häst som är i väldigt bra form, säger kusken Hans Wilhelm Storås.
3 Valokaja Hindö är i vekligt fin form. Klarar distansen och kan kämpa om en trioplats. Jag vill kalla honom en outsider. Går med norsk huvudlag som tidigare. Han har gått med sko på alle fyra, men nu blir det eventluellt barfote fram, säger tränaren Sigbjörn Kolnes.
8 Mymanyouare håller väldigt fin form och är en stark och rejäl typ som möter fina hästar i detta loppet. Distansen passar, han har visat att han går bra i långlopp. Jag blir inte överraskad om han är bland de tre, men det kan också bli en plats bland de sista. Han går som vanligt, norsk huvudlag och skor runt om, säger tränaren och kusken Cato Antonsen.
11 Jaccaroo slog i jänkarvagnen senast efter start och galopperade. Han fungerade finfint efteråt. Jag var inne på Klosterskogen med honom i förra veckan och då kändes han väldigt bra. Det blir barfotabalans nu och hästen är stark. Det blir helstängt huvdlag. Jag tror han kommer leverera en stabil insats.

V75-4
6 Hickothepooh är i fin utveckling och visade senast att formen är fin. Möter flera bra hästar, men jag tycker ändå att han är platsaktuell. Ska gå med skor och modesulky, säger Trond Anderssen.

V75-5
6 This Is It N.O. har tränat bra under den långa pausen. Hon är bra förberedd och redo för en fin insats direkt. Sällskapet är tufft, men löser det sig med positioner och tempo är hon platsaktuell. Ska gå utan skor fram, skor bak och jänkarvagn, upplyser Bo Westergaard.
11 Nelson Nora har också haft en lång paus efter en fin fjolårssäsong. Hon är bra förbereddoch gick ett starkt träningsjobb tillsammans med This Is It i måndags. Har ett dåligt läge och är helt beroende av att det blir bra tempo. Bägge mina ska gå i rygg så länge som möjligt och har tunga avslutningar. Nelson Nora ska gå utan skor och med jänkarvagn, säger Bo Westergaard.

V75-6
2 B.B.S.Sugarlight var bra sist och han ska vara minst lika bra som då han vann Olympiatravet i fjol. Andraspåret är bra, men jag vet inte om han får täten med On Track Piraten innanför. Oavsett blir taktiken att köra till från start och så får vi se var vi hamnar. Bör likväl få ett fint lopp. Ska gå med skor fram och utan skor bak samt med jänkarvagn som vanligt. Jag hopas och tror att vi är med och kämpar om segern igen, säger Fredrik Solberg.

V75-7
1 Pebbe Simoni satt fast senast. Står fint till nu med spår 1och har bra form. Med dessa förutsättningar är han en av dem som ska räknas utan att jah kan motståndet väldigt bra. Han vann på Åby i januari från rygg ledaren. Går med jänkarvagn, norskt huvudlag och skor som han alltid gör, sägerr tränaren Karoline Krogh-Hanssen.
7 Patricia Hasttrup har fortsatt i väldigt bra form. Hon travade sitt livs lopp sist hon gästade Åby, men då klaffade allt under loppet. Spåret nu är chansartat, men hon är snabb från start och bör kunna få en bra position. Jag tvivlar på seger från det här läget men en okej premie bör det bli. Om det blir barfota eller skor har jag inte bestämt, men jag tror inte det betyder så mycket. Det blir jänkarvagn och öppet huvudlag, säger tränaren Jens Kristian Brenne.
9 Punk kan inte utnyttja sin startsnabbhet från bakspår, men spurtar bra med rygglopp. Jag vet inte var han hamnar härifrån, men Punk är i form och har mött bättre hästar tidigare. Med klaff är han segeraktuell och han är min bästa möjlighet på lördagen. Hästen ska gå barfota och med jänkarvagn som vanligt, säger Bo Westergaard.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.