Finskt stortrav med Jeppas Maxi på Lördag

28

jeppas maxi

Samtidigt som Olympiatravet avgörs på Åby på lördagen vankas stortrav i finska Seinäjoki.
Loppet med en halv miljon kronor till vinnaren blir åländske Jeppas Maxis första efter comebacken för några veckor sedan.
– De är sugna på att se hästen på den finska sidan också, säger Robert Ekström.

Fem blågula hästar startar i Seinäjoki-Race på lördag. Edward Ale, El Mago Pellini, Quid Pro Quo – Erik Adielsson, Donna di Quattro och Ed You ska ta upp kampen med finske elitloppsdeltagaren Bret Boko som överraskade i Finlandia-Ajo 2015.
En annan finsk häst – som känns svensk – är Jeppas Maxi från Åland. Hästen har nästan uteslutande startat i Sverige och segrat i elva av 17 framträdanden.
En skada i en menisk höll Jeppas Maxi ifrån tävling i tio månader innan comebacken på Mantorptravet i början av april. Ett test som slutade med en andraplats bakom Reijo Liljendahls Nadal Broline.
Åländske amatören Robert Ekström är nöjd med sin häst.
– Jag tycker att han var bättre än vad jag hade förväntat mig efter att ha varit borta i tio månader och inte gått ett enda snabbare heat under tiden. Vi har tränat på som vanligt efteråt och jag tycker att det känns som att han gått framåt med den starten, säger Ekström.

Jansson bestämmer
Travbanan i Seinäjoki – en kommun ungefär i jämnhöjd med Örnsköldsvik – satsar friskt på loppet och erbjuder 60 000 euro till segrande häst.
– Det är ett bra lopp på lördag och jag erkänner att hästen kanske skulle ha haft något lopp till i kroppen. Men nu kom inbjudan igen och det här året ville vi inte tacka nej till arrangörerna. Jag tror att de är lite sugna på att se hästen på den finska sidan också.
Torbjörn Jansson har kört Jeppas Maxi i samtliga starter och sitter upp även på lördag.
– Jag och Torbjörn tycker att det är ett bra läge vid sargen från början. Det är inte omöjligt att han tar ledningen, men det där är helt och hållet upp till kusken som inte brukar ge sig in i några tokkörningar. Om allt går bra hoppas att vi ska få komma med i V75-cirkusen igen i Sverige. Det är roligt med V75 men som alltid är det hästen som bestämmer, slutar Robert Ekström.
Startlista
Seinäjoki-Race
2 100 meter autostart

1. Jeppas Maxi – Torbjörn Jansson
2. Ringostarr Treb – Wilm Paal
3. Bret Boko – Ari Moilanen
4. Edward Ale – Peter Ingves
5. Jontte Boy – Tuomas Korvenoja
6. El Mago Pellini – Adrian Kolgjini
7. Quid Pro Quo – Erik Adielsson
8. Twigs Voici – Pekka Korpi
9.Donna di Quattro – Christoffer Eriksson
10. Ed You – Mika Forss
Förstapris: cirka 550 000 kronor

Fotnot: Seinäjoki-Race och de övriga finska loppen sänds på atg.se på lördag.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.