Nu är MÅNPRINSEN bäst i Världen!

28

image-12

Vilken duell. Lannem Silje mot Månprinsen A.M. Norge mot Sverige. Sto mot hingst. Fart mot kraft.
Publiken på Dannerotravet fullkomligen skrek av entusiasm upploppet till ända.
– Nu är det vi som är bäst i världen, säger kusken Gunnar Melander.

Lannem Silje och Tor Wollebaek var som klistrade längs bilen den första biten och tog enkelt hand om ledningen i kallblodsduellen. Månprinsen A.M. kröp ner i rygg första halvvarvet innan Gunnar Melander lyfte ut hästen i andraspår med kilometern till mål.
Fort gick det. Sanslöst fort. Lannem Silje drog på i ett stenhårt tempo och Månprinsen A.M. hade svårt att ta sig upp utvändigt.
I sista sväng såg det nästan avgjort ut. Det svenska ekipaget tog inte en meter, men in på upploppet tuggade man sig plötsligt allt närmare. Lannem Silje stumnade samtidigt som Månprinsen A.M. bara tuggade på. Kort före mål var den svenska hingsten, för första gången i loppet, före Lannem Silje.
Gunnar Melander bjöd på segergest och publiken skrek av glädje.

”Bland det största jag varit med om”
Tiden i mål var fenomenala 1.19,4 över 1 640 meter autostart och ekipaget belönades med 125 000 kronor i förstapris.
– Jag måste till en början tacka den fantastiska publiken, säger Gunnar Melander och tar ett djupt andetag innan han fortsätter:
– Vi har laddat för det här och jag ville verkligen visa upp Månprisen i sin bästa författning. Han möter en helt unik kallblodsmärr som varit bäst i världen, men nu vill jag säga att det är vi som är bäst, säger Gunnar Melander och kastar upp näven i skyn.
Gunnar Melander har under karriären varit med om mycket och denna duell hamnar högt upp på listan över minnesvärda stunder.
– Det är nog bland det största jag varit med om. Jag har aldrig kört en liknande duell förut och att få vinna med Månprinsen på hemmabanan mot Lannem Silje i detta väder inför denna publik är helt otroligt. Helt otroligt.

2 KOMMENTARER

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.