Tjomsland bjöd på uppvisning!

21

tjomsland stekhet dannero

När svenska B.W.Gullis slog på galopp redan i starten var det ingen som kunde utmana Aase och Öystein Tjomsland.
Det norska ekipaget bjöd publiken på en sanslös uppvisning i Kriteriestoet.

Öystein Tjomsland har en fantastisk stallform och i Kriteriestoet var det aldrig något snack om vem som skulle vinna. Treåriga Aase tog karriärens fjärde triumf på lika många försök och gjorde det på ett imponerande sätt.
Från ledningen drog det norska ekipaget på i ett hårt tempo och redan på sista långsidan lämnade man övriga konkurrenter.
I mål var man många längder före tvåan och tiden stannade på 1.26,8 över 2 140 meter autostart. Att jämföra med Aases tidigare rekord på 1.30,0.
– Hon var mycket bättre nu än i kvalet, precis som jag hoppades på, säger tränaren och kusken Öystein Tjomsland som också kommenterar sina framgångar den senaste tiden.
– Det ska klaffa och man måste ha bra hästar. Men nu har vi också hittat ett fint träningskoncept där vi lyckas pricka formen till de stora loppen, vilket så klart är tacksamt.
Förstapris i Kriteriestoet för treåriga kallblod är 350 000 kronor. Tvåa i mål var svenska Norm Maja och Björn Karlsson och trea slutade norska Björlikos och Olav Mikkelborg.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.