Nu har han köpt en ny topphäst

528

Peter Forsberg

Peter ”Foppa” Forsberg har varit mycket framgångsrik som hästägare och ägt flera stjärnor genom åren.
Nu har han köpt en ny topphäst i den italienska treåringen Aramis Bar som ska tränas av Björn Goop.
– En riktigt intressant häst som det ska bli spännande att följa, säger Foppa.

Att hockeylegendaren har ett stort travintresse är välkänt och han har varit med och ägt flera stjärnhästar genom åren som har vunnit stora lopp. Bland de bästa kan nämnas Hambletonian-tvåan Adrian Chip, derbyvinnaren Tsar d’Inverne, samt unghäststjärnan och flerfaldige storloppsvinnaren Diamanten som är i träning hos Stig H Johansson och på väg tillbaka efter en skada.
Peter Forsberg äger tillsammans med sin pappa Kent och några goda vänner flera unghästar som är under uppträning.

Vann större lopp i Paris
Nu har samma grupp precis gjort klart med köpet av en tävlingshäst. Det handlar om den treårige italienskfödda hingsten Aramis Bar som ska gå i träning till Björn Goop. Aramis Bar skrällvann ett större lopp på Vincennes-banan i Paris den 7 maj i år. Han har tränats av Fausto Barelli i Italien och kördes till seger i Paris av Filippo Rocca. Hästen imponerade stort när han lämnade sina konkurrenter över upploppet från ledningen. Björn Goop har varit i Italien och besiktigat hästen och gett klartecken för köp.
– Jag har sett två lopp på datorn som hästen har gjort och det har sett riktigt bra ut. Han ska starta på lördag igen i Paris och det ska bli spännande. Sedan är målsättningen att han ska tävla i de stora italienska loppen, säger Peter Forsberg.

”Blir kul att få jobba med Goop”

– Vi är en grupp med vårt fastighetsgäng med pappa Kent, familjen Sällström och Nicklas Bäckströms familj som äger flera ettåringar och tvååringar tillsammans. Men vi har även velat ha en häst som är startklar och kan tävla i de större loppen. Även om det inte är någon garanti på något vis så vet man ju lite mer om man köper en tävlingshäst än om man köper en ettåring. Givetvis så kostar hästen lite mer då men vi har beslutat att vi vill satsa på det här och därför investerat i Aramis Bar.
– Vi har precis gjort klart med köpet och det är kul att han startar redan om några dagar. Hästen har visat att han är bra och har en spännande härstamning. Sedan kan man aldrig veta hur det blir men det är i alla fall en treåring som har presterat bra. Det är ett roligt gäng som äger och vi har inte haft så mycket att göra med Björn Goop tidigare så det ska självklart bli kul att få jobba med honom, säger Foppa.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.