Inför V75: Lugauer har bra segerfeeling

137

Lugauer har bra segerfeeling

V75-jackpoten har fyllts på med ytterligare miljoner till lördagens omgång i Halmstad.
Conrad Lugauer har en av landets högsta segerprocenter för sitt framgångsrika stall, och han tränar båda favoriterna i de två inledande avdelningarna.
– Nolimitjimit är bästa chansen. Jag har bra feeling att han kan vinna, säger Lugauer.

Halmstadtravet avrundar sitt sprintermästaremeeting med V75-tävlingar under lördagen. En omgång som kryddas av en jackpot och eftersom ingen lyckades med att hitta sju rätt i torsdagens V75:a så har potten fyllts på ytterligare. Enligt ATG:s beräkningar kan en ensam vinnare ta hem 40 miljoner kronor, enbart på sju rätt.
Det väldiga regnovädret tog bort mycket av feststämningen under Sprintermästaren på torsdagskvällen. Tyvärr är det risk att det blir regn även under lördagens tävlingar, enligt väderprognosen. Därmed är det inte omöjligt att det fortsätter att dugga skrällar.

Har strålande 32 i segerprocent
En kille som däremot är klar favorit med båda sina V75-hästar är Conrad Lugauer. Jägersrotränaren har fantastiskt fina resultat och stallets hästar har redan sprungit in drygt 7,6 miljoner kronor i år och har hela 32 i segerprocent. Han är mannen bakom Nolimitmimit, som är en av V75-omgångens största favoriter. Hästen gjorde comeback efter ett långt uppehåll senast och vann enkelt från ledningen på Axevalla. Segertiden blev 1.12,7 över kort distans. Nu har Nolimitjimit ett perfekt läge med spår två bakom bilen i den andra avdelningen.
– Nolimitjimit (V75-2) hade vi opererat bort en lös benbit på i vänster bakknä inför årsdebuten. Han var jättefin då och inte helt tom i mål. Hästen hade tränat bra innan och var väl förberedd. Han har också tagit loppet på ett jättebra sätt och varit fin i jobben efteråt, säger Conrad Lugauer.
– Axevallas bana är inte så snabb och jag tror att på en fin bana kan han nog springa en 1.11-tid. Hästen har utvecklats mycket och öppnar bra från start om jag trycker av honom. Men han kan vinna även från andra positioner, det har han visat tidigare. Jag känner mig trygg med honom och tycker att han är min bästa vinstchans. Jag har bra feeling. Han kommer att gå utrustad med en lite längre springrem den här gången, och så går vi tillbaka till vanlig vagn. Han travade inte så fint i jänkarvagnen senast och därför blir det vanlig vagn nu.

Vann Derbyt i Österrike – nu med rycktussar
I V75-inledningen tränar och kör Conrad Lugauer Nero Maximus som även han är favorit. Hästen har vunnit sju lopp på elva starter och kommer närmast från seger i det Österrikiska travderbyt. Förstapriset där var drygt 300 000 kronor och Nero Maximus kom därmed snabbt uppåt i klasserna. Han har nu spår fem i voltstart över distansen 2640 meter.
– Nero Maximus (V75-1) har gjort det jättebra så här långt och är en väldigt fin häst. Jag är inte orolig över spåret för det är en cool och säker häst. Men samtidigt tror jag inte att det blir någon snabb start och han kommer inte att sitta i ledningen efter 50 meter.
– Han är stark och gynnad 2600 meter men kan även flytta på sig och har speedat 1.09 i femhundra meter. Jag tror på honom men man ska tänka på att hästen har gått upp i klass eftersom han tjänade så mycket pengar när han vann Derbyt i Österrike.
– Han gick med skor runt om senast och det blir samma igen. Däremot kommer han att utrustas med rycktussar för första gången. Jag har inte testat det hemma för hästen är så cool, men jag tror att han kommer att svara bra på det. Det blir vanlig vagn och jag har testat jänkarvagn i ett jobb men kände inte någon effekt av det, säger Conrad Lugauer.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.