Nu rycker Linderoth skorna på V75!

19

linderoth rycker skorna

Kapabel men bråkig hos tidigare tränare.
Som ett ljus i loppen efter flytten till Per Linderoth
Coolwater In har skött sig sedan i våras i den nya regin och blir hårt betrodd i V75 i Rättvik efter att tränaren aviserat barfotakörning.

Bergsåkerstränaren Per Linderoth har ljummat igång i mindre lopp de senaste månaderna med nyförvärvet Coolwater In.
Resultatet: två segrar och en andraplats på tre starter.
Femåringen ansågs som lovade hos Tomas Malmqvist och senare Johan Untersteiner men var hopplöst osäker i loppen.
– Varför han galopperat tidigare har jag ingen aning om. Jag vet bara att han – peppar-peppar – inte gjort det för mig ännu så länge. Enligt mina mått mätt borde det gå att köra honom utan skor också och till den här starten drar jag alla skor första gången i min regi, sa Per Linderoth i en intervju i TV12 på fredagen.

”Lite fifty-fifty ”
Coolwater In går ut i det så kallade Lördagsloppet (V75-4) som den här gången lyfts in på det stora streckspelet. Hästen står med 20 meters tillägg och inleder från ett springspår.
Utgångsläget kan både vara bra och dåligt menar tränaren.
– Från sådana här lägen är det ofta lite fifty-fifty hur det går från start. Jag tror att hästen är ganska stadig under fötterna i alla fall och att han kan ta sig iväg någorlunda vettigt.
Vad tror du skorycket kommer att göra?
– Alla som tar av skorna har ju en förhoppning om att hästarna ska bli bättre. Men det är inte alla gånger det blir så. Hästen kanske inte tål att tävla utan skor, det vet jag inte. Men jag tror ju på det här – annars skulle jag ha låtit skorna sitta kvar så klart.
I det inledande V75-loppet kommer 2 Liberty Face inte att dra på sig så många streck. Vad säger du om chansen att vinna?
– Han gör jämna och fina prestationer men väger normalt aningen för lätt i silverdivisionen. Å andra sidan är det kanske inte allra högsta klassen den här gången. Jag kommer kanske att köra även honom barfota men det får se efter att vi värmt på lördag. Han blir inte våldsamt mycket bättre ändå barfota, men lite gör det. Jag tror inte att jag kan ta mig till ledningen på egen hand, slutar Per Linderoth.
Stallet har ”platsförhoppningar” med Liberty Face. Coolwater In är lördagens chans.

Föregående artikelDAM-SM 2016 är avgjort!
Nästa artikelV75 resultat lördag 6 augusti 2016 från Rättvik

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.