Ny bekantskap för svenska travpubliken

43

travpubliken

Snart får den svenska travpubliken stifta bekantskap med en ny stjärna.
Robert Bergh har tagit hem sin Nordamerikanske topphäst Muscle Hustle.
– Han har otroligt fin kapacitet, säger Åbytränaren.

I fjol tävlade fyraårige Muscle Hustle i de nordamerikanska årgångsloppen. För tränaren Per Henriksen vann han 7 av 15 lopp och säsongen inbringade 1,6 miljoner kronor. Hingsten har mestadels tävlat på Toronto-banan Mohawk där han bland annat vunnit tre försök i Ontario Sire Stakes.
– Han vann fina lopp förra året men det krånglade de stora dagarna. Till exempel blev han sjuk till Hambletonian och fick strykas innan det, säger Robert Bergh.
Stortränaren äger själv Muscle Hustle som kostade cirka 560 000 kronor på auktion som ettåring. I början av november kom hästen till Sverige.
– Han var väldigt fint i ordning och vi har inte behövt behandla honom. Han fick tre veckors semester när han kom och sedan har vi småjoggat honom.
– Allt är väldigt bra och det var det hela förra säsongen också. De gånger han fick strykas var det för halsinfektioner, han har varit förskonad från problem med benen.
Hur vill du beskriva honom?
– Stor och fysiskt med ett tonårsbeteende.
Tonårsbeteende?
– Han har en väldigt slapp inställning och bryr sig inte mycket om omgivningen. Ungefär som ungdomen är nu; ingenting förvånar, säger Bergh och skrattar.
Hur högt håller du honom?
– Jag har höga tankar om honom. Han har otroligt fin kapacitet och jag hoppas verkligen på flyt i år för kapacitetsmässigt är han väldigt bra i kullen.
Hur ser planen ut för honom i år?
– Det är Kungapokalen och Sprintermästaren som är de två stora målet. Sedan får vi se lite vad som händer på vägen men framför allt ska vi försöka hitta årgångslopp åt honom.

Föregående artikelStjärnan: ”Har inte byggt någonting”
Nästa artikelUhrberg har sex chanser på V75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.