Ny satsning mot Prix d’Amerique för ”Marre”

91

image-37

Maharajah är på väg tillbaka till banan.
Målet är självklart.
Att försvara titeln i Prix d’Amerique.

Svensk travsports största fixstjärna har inte synts till på tävlingsbanorna sedan han vann Prix d’Amerique i Paris i januari.
I sitt fjärde försök i den franska lejonkulan tvålade han till fransoserna i deras största lopp och hela Trav-Sverige jublade.
Efter det har han verkat i aveln men sedan några veckor har han tränats för fullt igen.
– ”Marre” ser fantastiskt fin ut och man kan bara inte tro att han är nio år! Han är som en unghäst i träningen, springer och skyggar för saker han sett i flera år och han springer bara och leker i de första intervallerna. Han tar i mer och mer för varje intervall och han har fortfarande verkligen glädjen och lusten till att träna även om han börjar bli till åren, säger hästens tränare Stefan Hultman till travkompaniet.se.

Åker bara med segerchans
Vad målsättningen är med den mäktige hingsten är ingenting hans tränare hymlar om.
– Målet är klart för ”Marre”, det är att åka ner till Paris och försöka vinna Prix d’Amerique en gång till. Hur vägen dit kommer att se ut, den är inte klart än, men vi kommer bara att åka till Paris om vi tror att vi kan vinna, annars stannar vi hemma. Allt ser väldigt bra ut med honom, men det kan ta slut i morgon. Hans ben ser jättefina ut men den skada han har haft i ett gaffelband kan komma tillbaka när som helst, säger Stefan.
Maharajah har så här långt vunnit 31 av 58 starter och sprungit in nästan 23,5 miljoner kronor. Det placerar honom på sjunde plats bland Sveriges vinstrikaste travhästar genom tiderna.

Ola Johansson, Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.