Eftersnack helgen och DD Jägers

138

TRAVDDBLOGGEN

Var på Åby i lördags och såg de fina loppen live. Vanligtvis sitter jag vid datorn eller TV:n och följer loppen och ur en spelsynpunkt så är det svårslaget. Man har all info samlad och man har en bättre överblick. Men att se värmningarna live är dock ett plus tycker jag, man får en annan känsla. Men det mest svårslagna med att se tävlingarna på plats är ju hela upplevelsen, att få se hästar och kuskar på nära håll. Att stå vid upploppets början och höra när 10-12 hästar kommer dundrande förbi med kuskar som smackar och tjoar på, det är helt fantastiskt. Loppen kan man ju se i repris efteråt för att kolla vem som blev fast med krafter osv. men just den härliga känslan att få uppleva det med egna sinnen, underbart. När det dessutom är en så fantastisk höstdag som i lördags så går det inte att klaga. Skulle möjligtvis vara de så kallade pommes frites som jag fick till den alldeles för dyra burgare jag köpte. Det var någon form av hybrid mellan pommes frites, kroketter och potatismos som de valde att kalla för pommes frites. Det är väl OK för banorna att sälja lite enklare ”skitmat” men då ska det inte kosta 85:-. Tänk en familj på fyra personer som ska ha inträde, mat, en fika och dessutom lira lite. Ryker ju lätt en tusenlapp. Där bör banorna, ST och även ATG tänka om lite för att locka mer människor och familjer till tävlingsdagarna.
Överlag mycket fina prestationer i V75-loppen men Lover Face imponerade mest. En riktig tuffing som Veijo verkar hålla rätt så högt. Fortsättning lär följa.
Även On Track Piraten ska hyllas och Takter kör ett bra lopp med honom men jag tycker kanske att man hyllar Johnny lite väl mycket efteråt. Adrian gör ju missen att köra för sakta med Mosaique Face enligt min mening. Man snackade innan loppet att han kunde gå en 11-tid från ledningen och speedryck är väl inte Mosaique Face starka sida så därför lät det väl som en bra plan att dra hårt där framme. Men nu tilläts On Track Piraten att komma in i matchen och när han kunde vila i rygg på Mosaique Face i sista sväng och vridas ner på open stretch över upploppet så gissar jag att Adrian ångrade sitt taktikval en aning. Men ingen skugga över On Track Piraten som gör det riktigt bra och han är ju så bra när han är i toppform.
Dagens dumstrut går väl tveklöst till Robert Berghs gasning från start med Valnes Chilly i Sto-SM. Flemming Jensen gottade sig och kunde spurta till vinst med Jumble Ås. Vinner knappast loppet utan den fartfyllda inledningen. Eketorpets Tess tycker jag gör det riktigt bra som tvåa då hon ju var med i den stentuffa öppningen.
Igår avgjordes Grosser Preis von Deutschland i Hamburg och lika mycket som Lover Face imponerade i V75-2 imponerade Riff Kronos när han via en härlig långspurt och med sin härliga inställning vinner. Såg nästan ut som att Duke Of Greenwood och Hugo Langeweg Jr skulle ta sig förbi över upploppet men då tar Riff Kronos fram sitt stenhårda pannben, borrar ner sig och håller undan till segern. Riff Kronos blir givetvis mycket spännande att skåda under femåringssäsongen.

DD-1 tycker jag känns halvöppet. 4 New Moon Face är jag ganska övertygad om har högst kapacitet men man blir aldrig klok på honom. 1 Evisir är rask ut, outsider. Även 6 Lastdreamoffshore är rask från start och jag gillade intrycket på honom senast. Han är efter Offshore Dream, en hingst vars avkommor jag har fastnat lite för den senaste tiden.
11 United Kingdom twittrade Marcus Lindgren häromdagen att han var väldigt nöjd med. Bra form på stall Marlin Cheval och trots elftespåret är han inte helt borta.
Tar även med 2 Gordonston och 3 MT In Cash.

I DD-2 spikar jag troliga favoriten 2 Olympic Kronos. Allra bäst är om han går barfota runt om men han kan vinna med skor också. Loppet senast var ingen höjdare men rimligtvis bör han vara förbättrad till denna starten och jag blir förvånad om han inte sitter i spets efter ett par hundra meter. Om formen är rejält på G så kan han vinna från dödens också.

DD-1: 1,2,3,4,6,11
DD-2: 2 Olympic Kronos
Min raka DD: 4-2
Min roliga DD: 1,6-2

Rätt så trevligt stolopp som inleder V64 på Jägersro. Glöm inte bort 2 Check In Blågul. Steen Juul i sulkyn denna gången, kanske kan ge lite effekt. Snabb ut och skrällduglig.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelVeijo vann Grosser Preis von Deutschland!
Nästa artikelNy satsning mot Prix d’Amerique för ”Marre”

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.