Veijo vann Grosser Preis von Deutschland!

83

image-36

Att han mötte fyra derbyvinnare spelade ingen roll.
Svenske topptravaren Riff Kronos var starkast i Grosser Preis von Deutschland i Hamburg.
– Det här är en av mina största segrar i karriären, sa hästens tränare och kusk Veijo Heiskanen i vinnarcirkeln innan han korkade upp segerchampagnen och lät den regna över fotografer och publik.

Fyraåringsloppet Grosser Preis von Deutschland med cirka 900 000 kronor till vinnaren hade lockat ett mycket starkt startfält. Fyra derbyvinnaren – Poochai (Sverige), Jonesy (Finland), Tumble Dust (Danmark) och Tiger Woods As (Tyskland) – fanns med i starfältet, men ingen av dessa hade med segern att göra. Poochai och Erik Adielsson tog visserligen hand om ledningen men när Veijo Heiskanen lämnade andra par utvändigt med Riff Kronos ut på den sista bortre långsidan klev denne omgående fram och avväpnade ledaren. Men då var ännu inte slaget vunnet. Holländske Duke Of Greenwood tassade med i rygg och när han vreds ut till anfall på upploppet såg det ett tag kritiskt ut för Riff Kronos. Den senare vägrade emellertid att släppa holländaren förbi sig och efter en ursinnig kraftmätning höll Riff Kronos undan med en knapp längd på kilometertiden 1.12,7 (2 720 meter, autostart).
– Det var högt tempo hela vägen och han hade nästan svårt att hänga med, men när han fick fritt spår tog han i mer. Han är en riktig kämpe den här hästen, konstaterade Heiskanen.
Trea slutade Papagayo E (Vidar Hop) och bäst bland derbyvinnarna var Jonesy med en fjärdeplats.

Goop i Hamburg Cup
Hamburg Cup med försök och final samma dag avgjordes också under söndagseftermiddagen och där blev det dansk seger genom Flemming Jensen-tränade Okay Bee. Efter en andraplats i försöket startade hästen från spår tre i finalen. Körande Björn Goop hittade ner i rygg på ledaren och därifrån spurtade Okay Bee till seger på open strech (invändigt extraspår på upploppet).
– Jag trodde att vi skulle få tredje par invändigt men när ettan och tvåan tampades från start fick vi luckan att gå ner och det var förstås en vinnande taktik, sa Goop.
Okay Bee noterades för kilometertiden 1.11,4 (1 680 meter, autostart) och förstapriset i finalen uppgick till cirka 180 000 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelTakters taktiska triumf på Åby
Nästa artikelEftersnack helgen och DD Jägers

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.