Ny seger för framgångsrika Malmqvist i Paris

102

ny seger för framgångsrika malmqvist i paris

Tomas Malmqvist fortsätter att skörda oerhört fina framgångar i Frankrike.
Under fredagen blev det en ny fullträff på Vincennes-banan i Paris.
Det tvååriga stoet Kalicia Josselyn ordnade Malmqvists femte seger bara under det här vintermeetinget på nationalarenan.

Tomas Malmqvist har haft ett fantastiskt år som travtränare vars hästar har sprungit in närmare 30 miljoner kronor. Framförallt på fransk mark men han har bland mycket annat även vunnit klassikern Svensk Uppfödningslöpning med Fiftyfour.
Seger nummer 103 för stallets hästar för året bärgades av Kalicia Josselyn. Hon segrade i ett lopp på Vincennes som var värd 16 200 euro. Det tvååriga stoet vann enkelt för Eric Raffin och imponerade på tiden 1.17,4 över distansen 2850 meter. Detta efter att ha kommit till ledningen 1500 meter kvar. Det är var Kalicia Josselyns andra seger i tredje starten och hon grejade därmed Tomas Malmqvist hans femte seger under det här vintermeetinget i Paris. Tidigare under november och december har hästarna Isla Jet (två segrar), Kamehameha och Fighter Kiss vunnit penningstinna lopp på Vincennes. I och med fredagens seger så passerade Tomas Malmqvist 29 miljoner kronor i inkörda pengar. Och mer kan det bli då han är flitigt i elden under helgen i Paris. Jägersro-tränaren selar ut tre hästar under lördagen och tre under söndagen på Vincennes. Så att han kliver förbi 30 miljoner innan årsskiftet är nog bara en tidsfråga.

Föregående artikelNytt segerrekord av Jonathan Carre
Nästa artikelInför V75: ”Jag har en väldigt, väldigt bra känsla”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.