Ny starttid för V75!

35

ny starttid för v75

Klockan 16.20.
Det är den nya starttiden för V75 på lördagar från och med 15 augusti.
– I dag spelar en halv miljon svenskar på V75. Nu vill vi bjuda in fler att vara med i den mest levande spelupplevelsen i Sverige, säger Hasse Skarplöth, vd ATG.

V75 på lördagar har i många år startat klockan 14.30. Nu har ATG och Svensk Travsport fattat beslutet att flytta starttiden knappt två timmar framåt till klockan 16.20 från och med lördagen 15 augusti.
– Dagens starttid bygger inte på ett nuvarande kundbehov utan var anpassad efter att V75 skulle hinna redovisas inom sändningstiden för andra sportsändningar. Med en senare starttid har vi nu större chans att locka både existerande och nya kunder till V75 – och därmed skapa mer intäkter till sporten. Målet är att öka omsättningen på hela V75-dagen med två miljoner kronor per vecka, säger Hasse Skarplöth.
Den ändrade starttiden för V75 på lördagar bygger på ett beslutsunderlag där en rad intressenter inom travsporten har fått ge sin syn på en eventuell flytt av starttiden.
– Vi har ett starkt stöd från övriga trav-Sverige. Intresseorganisationerna för proffstränarna, amatörtränarna och hästägarna har alla ställt sig bakom beslutet att flytta starttiden. Bland banorna har vissa applåderat förslaget, och vissa har känt en oro. Men här har vi haft en bra dialog och under processen fått in en rad spännande idéer och förslag på hur vi ytterligare ska förbättra upplevelsen för publik, aktiva och hästägare. Målet är att fler ska bli intresserade av trav, säger Johan Lindberg.

Nytt tv-format
I samband med premiären lördagen 15 augusti kommer också ett helt nytt tv-format att lanseras.
– Lunchtravet, V75 Direkt och Vinnare V75 blir ett program som börjar 14.30 och håller på till 18.00 i TV12. Sedan byter vi kanal till TV4 18.00-19.00 och visar först ett sammandrag innan vi återvänder till upplösningen och direktsändningen av de två sista V75-avdelningarna, säger Erik Westberg, vd för Kanal 75.
Förutom den nya sändningstiden blir det också en rad nyheter i V75 Direkt, bland annat ett unikt positioneringssystem för alla V75-hästar.
– Varje häst har i sin nummerbricka ett chip som hela tiden sänder hästens exakta position. Du som tittare kommer bland annat tydligt kunna se och följa alla hästar i loppen. Målet är att vi ska erbjuda världens bästa trav-tv-upplevelse, säger Erik Westberg.

Fakta, V75 lördagar
• Den nya starttiden för V75 på lördagar är klockan 16.20 och gäller normalt alla lördagar från och med 15 augusti.
• Den nya sändningstiden för V75 Direkt på lördagar blir från och med den 15 augusti klockan 14.30-19.00. Sändningen startar i TV12 klockan 14.30 och fortsätter i TV4 från klockan 18.00.
• Vilka spelformer och exakta starttider, förutom för V75, som gäller för lördagar från och med den 15 augusti meddelas senare. Klart är dock att tävlingsdagen på V75-banan kommer att starta senare på dagen.
Den nya starttiden gäller enbart V75 på lördagar och inte när V75 körs övriga veckodagar. Starttiden kan då som i dag komma att variera från tävlingsdag till tävlingsdag.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.