Har han nyckeln till Jackpotmiljonerna?

24

jackpot ingves v75

Peter Ingves kan vara nyckeln till lördagens jackpotmiljoner på V75.
Toppkusken spikar sig själv med Napoleon C.D.
– Gör han om prestationen på Jägersro är det en bra vinstchans.

Peter Ingves är ingen vanlig travlärling.
55-åringen, som envist vägrar proffslicens, tillhör landets bästa kuskar och de senaste fem åren har han vunnit närmare 400 lopp och kört in över 40 miljoner kronor.
Peter Ingves bjuder ständigt på ett leende och hans speciella segergest med benet rakt upp är ett populärt publikfrieri.
– Man måste bjuda på sig själv. Det blir roligare då, säger publikfavoriten.
V75 lockar den här veckan med jackpot och 40 miljoner kronor i potten för sju rätt. Tävlingarna avgörs i Malmö på Jägersro och lite överraskande är Peter Ingves omgångens nyckelkusk. Förutom att han som vanligt kör åt Halmstadtränaren Petri Puro har han även blivit uppsatt på hårdsatsande stall Dencos hästar, en av dem stjärnan Solvato.
– Jag fick frågan på måndagen på Halmstadtravet. De frågade om jag kunde köra om inte Veijo kör. Jag vet inte vad som hänt, men kör inte jag så kör någon annan. Jag kört Solvato tidigare och sådana styrningar säger man inte nej till, säger Peter Ingves.

Har vunnit med Solvato
Att Veijo Heiskanen är petad på stall Dencos hästar blev en stor ”snackis” inom travet när startlistorna till V75 blev officiella på måndagskvällen.
Som omgångens nyckelkusk är Peter Ingves även med i veckans ”Fem Tippar V75” där fyra kuskar och en kändis tippar V75.
Peter Ingves väljer att spika sig själv med 1 Napoleon C.D. (V75-2), som fått innerspår bakom startbilen. Den Petri Puro-tränade femåringen har inlett året med tre raka segrar.
– Napoleon C.D. var jättefin senast och han fick ett bra läge här. Jag tror han kan vinna sitt lopp. Han ser riktigt fin ut och var bra på Jägersro senast, gör han om den prestationen är det en bra vinstchans.
Peter Ingves har även med 6 Solvato (V75-3) på tre streck på sitt systemförslag.
– Det ska bli roligt att träffa Solvato igen. Jag tycker han var riktigt fin när jag fick chansen senast. Det var i gulddivisionen på Axevalla förra sommaren, Veijo var avstängd då och vi vann. Solvato är inte så startsnabb men en duktig tävlingshäst. Jag ser att Maven är med här, Solvato har inte startar på en tid men om han har form kan det bli en plats i alla fall.

Tre segrar med Ingves
I V75-4 kör Peter Ingves 12 Calvados In åt Halmstadtränaren Magnus Dahlén. Fyraåringen har vunnit tre lopp i karriären och varje gång med Peter Inges i sulkyn.
– Han har varit struken sedan jag körde honom senast och kan inget om dagsformen. Vi fick ett svårt utgångsläge med spår tolv.
Stall Dencos 11 Dernier Viking (V75-5) är en ny bekantskap för Peter Ingves medan han kört 4 Daryl Boko (V75-7) en gång tidigare.
– Jag har sett hästarna men kan inget om dagsformen. Dernier Viking lever på sin styrka. Daryl Boko var jag tvåa med på Axevalla förra sommaren och det är en fin häst. Nu möter han ett par bra i 1 Mc Steamy och 3 Quick Fix.
Sjätte uppsittning för Peter Ingves är 6 Go Green Pellini (V75-6) som tränas av Petri Puro.
– Go Green Pellini hoppade i starten på Momarken. Han har visat att det är en fin häst men är inte så startsnabb. Om han trampar iväg kan han vara bland de tre.

Peter Ingves spelförslag i ”Fem Tippar V75”:
V75-1: 6-7-2-5-8
V75-2: 1 Napoleon C.D.
V75-3: 10-2-6
V75-4: 8-10-4-5
V75-5: 1-2
V75-6: 4 Lover Face
V75-7: 1-3

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.