Framflyttad starttid för V75

27

dd-tips dd-blogg

 

Under eftermiddagen möttes jag av ”nyheten” att starttiden för V75 ska flyttas fram till 16:20. Jag har följt twitterflödet senaste timmen och jag ser 95% negativa kommentarer angående detta vansinne. Enda anledningen till att man flyttar fram starten är för att man uppenbarligen är övertygade om att omsättningen kommer öka. Från ATG säger man att deras primära uppgift är att generera mer pengar till sporten. Möjligt att omsättningen kommer öka något men publiken på banorna lär minska och deras intäkter likaså. Tveksamt om eventuell höjd omsättning kommer väga upp för banornas troliga omsättningstapp. På sommarhalvåret lär det väl kännas OK att stå på banan framåt 19-tiden när sista V7-loppet gått i mål men hur blir det när vintern och kylan börjar krypa på? Då kan man ju fethaja att en varm soffa lockar desto mer. Hästägare lär begränsa sina banbesök om man har en bit att åka då det antingen blir väldigt sen hemkomst eller en hotellvistelse. De aktiva och framförallt hästskötarna kommer hem ännu senare. Som det verkar så kommer det ligga ett lopp efter V75-7 som kommer gå strax efter 19 och när man har selat av hästen, duschat, tvättat och packat all utrustning och lastat sista hästen så lär klockan ha passerat 20:30. Oavsett om man har en eller fem timmar hem så känns ju lördagskvällen sabbad och för vissa även söndagen (som för många av hästskötarna är enda riktigt lediga dagen i veckan).
Personligen ser jag majoriteten av V75-omgångarna på datorn eller TV:n så för den sakens skull drabbar det inte mig. Men däremot tycker jag det är en kass tid för ungefär när första DD-loppet drar igång så drar jag själv gärna igång med aftonens matlagning. Funkar väl att kryssa mellan köket och TV/dator men inte optimalt. Jag skulle mycket hellre sett att man istället tidigarelade första starten. Jag skulle hellre se en tidigare start av V75 men det lär väl krocka med annat på något sätt tänker jag. Men nu är beslutet tagit och vi får testa oavsett vi vill eller inte. Förhoppningen är att det INTE slår väl ut och att man får ta på sig dumstruten och ändra tillbaka. Fortsättning lär följa.

Har ni möjlighet att kolla på fjärde loppet på Jägersro ikväll så får ni se fina 7 Orangina Face. För tillfället är hon stor favorit på V5 och nerspelad till 10 för 10 på vinnarliret så ni förstår ju själva att hon är totalt ointressant som spelobjekt 🙂 Men det är ett fint fyraårigt sto som visade en del av sin kapacitet redan under fjolåret. Jag tror att stallet har lite förhoppningar på henne i år och även om det rör sig om årsdebut så är känslan att hon gör ett bra lopp direkt och hon möter ett gäng som hon bör kunna växla på ett par hundra meter.

Lirar ni DD i afton så glöm inte 8 Perfect Toll i DD-2. Nedstruken två spår och ett litet fält att runda. Får han ett lopp i draget så kan han avsluta rejält.
I DD-1 låter det som att 3 Versailles ska få ta en välförtjänt seger och en rak DD med 3-8 står just nu i dryga 15 gånger. Håller det sig där kan det vara värt en slant. Annars tycker jag 4 Crazy Foot Mambo, 7 Buffon Boko och 11 Piece Of Work är intressanta motbud till Versailles.

Lycka till! 

Föregående artikelHar han nyckeln till Jackpotmiljonerna?
Nästa artikelDunderduell mellan två Kallblod!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.