Dunderduell mellan två Kallblod!

44

image-30

En dunderduell mellan kallblodsvärldens största profiler Månprinsen A.M. och Lannem Silje.
Endast två hästar i loppet.
Det ser ut att bli verklighet på Dannero i sommar.

Diskussionerna är i gång om världens bästa kallblod finns i Norge eller Sverige.
Svenske hingsten Månprinsen A.M. och stoet Lannem Silje från Norge kanske kommer att mötas i Elitkampen under Solvallas elitloppsdag i maj.
8 augusti hoppas travbanan Dannero ta det där ett steg längre. I samband med Danneros V75-dag 8 augusti hoppas man kunna bjuda publiken på något extra.
I ett lopp (självfallet utanför V75) ska Månprinsen A.M. ta sig an Lannem Silje på hemmaplan. En duell mellan två hästar där vinnaren får 125.000 kronor och tvåan 75.000 kronor.
– Det finns så många lopp med 150 000 i första och tolv hästar. Vi ville ta ett nytt grepp helt enkelt. Både Gunnar Melander och Lannem Siljes tränare Ola M Skrugstad har nappat på det här och tycker att det är en rolig grej, säger B-O Månsson, regional sportchef.
Dannero har skrivit kontrakt med de båda tränarna och inga andra hästar än Månprinsen och Lannem Silje är aktuella.
– Skulle någon av hästarna inte komma till start körs inte loppet helt enkelt.

Stort kallblodsarrangemang
Ifjol blev Dannero första bana genom tiderna med två kallblodslopp på V75-kupongen. Även i år blir det två kalla lopp på V75 lördagen 8 augusti – Svenskt Kallblodskriterium och Guldtäcket.
Duellen banan vill bjuda på efteråt hoppas man ska sätta ytterligare guldkant på arrangemanget.
Inom friidrotten och fotbollen är det vanligt med appearance money – alltså extrapengar för att stjärnor ska dyka upp på ett arrangemang.
– Nej, nej. Det är inget sådant här. Det är prispengarna som gäller. Vi vill göra en unik satsning för att göra ett stort kallblodsarrangemang större genom att lyfta fram de två största profilerna inom kallblodssporten i en fajt, säger B-O Månsson.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.