Ny unghästserie på Solvalla

20

ny unghästserie på solvalla

En ny svensk unghästserie på Solvalla, med en total prissumma 9,6 miljoner kronor, föds 2017.
Bakom serien ”Margaretas tidiga unghästserie” står uppfödaren Margareta Wallenius-Kleberg och Menhammar Stuteri, samt Solvalla och Svensk Travsport (ST).

Unghästserien är en satsning på såväl bredd som elit för svenskfödda hästar. Totalt kommer det att köras fyra tävlingsdagar på Solvalla med vardera fyra lopp för tre- och fyraåriga hästar av båda könen, totalt 16 lopp. Alla lopp kommer att köras under första halvåret 2017 och får 300 000 kronor i förstapris. Det innebär en total prissumma på 9,6 miljoner. Sponsorsavtalet för serien gäller i fem år, till och med 2021.
Solvallas sportchef Markus Myron är förstås mycket nöjd med tillskottet av storlopp på huvudstadsbanan:
– På Solvalla brinner vi för unghästar och Margaretas tidiga unghästserie är precis vad vi saknat i vår tävlingskalender. Det känns extra roligt att serien vänder sig till svenskfödda hästar och jag hoppas att den bidrar till ökat intresse för svenska travare, säger Myron.
Tränaren och uppfödaren Lutfi Kolgjini hyllar initiativet med den nya unghästserien och inte minst initiativtagaren Margareta Wallenius-Kleberg.
– Hennes insatser för travet i stort och hennes betydelse för svensk travsport går inte att överskatta, säger Kolgjini som också gillar upplägget av den nya unghästserien.
– Jag gillar tanken med serien, en satsning på unga hästar och på en tid av året där det inte krockar med så många andra unghästlopp.

Menhammar firar 70 år
Margareta Wallenius-Klebergs stuteri Menhammar firar 70 år under 2017. Wallenius-Kleberg valdes in i travets ”Hall Of Fame” 2013 och året efter nådde hennes uppfödning den kanske största sportsliga framgången när Maharajah vann världens mest prestigefyllda lopp, Prix d´Amerique på Vincennes i Paris. Utöver den framgången har Menhammar-uppfödda hästar vunnit i stort sett alla större lopp i Sverige.
– Som tack för allt positivt som travet betytt sedan 1950-talet och fortfarande betyder för mig och min familj, vill vi starta en tidig tre- och fyraåringsserie.
Att hennes satsning gynnar just svenskfödda hästar är ingen tillfällighet.
– Vi kan och ska vara mycket stolta över vad de svenska uppfödarna presterar. De förtjänar all uppmärksamhet och deras kunder får en möjlighet att snabbt kunna få tillbaka en del av vad den unga hästen kostat, säger Wallenius-Kleberg.

Föregående artikelV75 System och analys till Årjäng 16 juli 2016
Nästa artikelV75 resultat lördag 16 juli 2016 från Årjäng

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.