Ny uppvisning av Readly Express

27
readly express
Readly Express övertygade på nytt när hann vann ett Breeders Crown-lopp för Jorma Kontio. Foto av LARS JAKOBSSON

I senaste starten slog han världsrekord.
Nu vann Readly Express på en ny topptid och närmast väntar derbykvalen om tre veckor.
– Han är en av de bästa hästar jag har kört, berömde Jorma Kontio.

Den stora derbyfavoriten Readly Express hade ny uppvisning när Breeders Crown avgjordes på Mantorptravet under måndagskvällen. Han fick en behaglig resa i andra par utvändigt samtidigt som det var hårt tempo i täten. Stallkamraten Erik Sting öppnade första 500 metrarna efter 1.09,6 och första varvet på 1.11,4. När Jorma Kontio attackerade 750 meter kvar tog sig Readly Express snabbt framåt och redan i sista sväng hade han slagit klorna i ledaren. Han avgjorde lekande lätt över upploppet och gjorde på nytt ett mycket bra intryck. Segertiden blev fina 1.11,9/2140a vilket var nytt rekord över medeldistans.
– Han är en av de bästa hästar jag har kört. Det är inte många som är bättre och en av de absolut bästa fyraåringarna jag har kört. Han var jättefin i dag och lugn och fin. Jag behövde inte öppna öronen. En klok häst, sa Jorma Kontio.
Även tränaren Timo Nurmos var förstås nöjd med sin stjärna.
– Han såg fin ut och det var en otroligt bra tid också. Det var bra att han körde lite i ryggar och sparade krafter. Det är bra att hästen får lära sig att gå där. Nu siktar vi mot derbyförsöken om tre veckor, sa Timo Nurmos.

”Tunika var superbra”
Från de övriga Breeders Crown-loppen kan rapporteras att Tunika vann lekande lätt loppet för fyraåriga ston. Hon fick bestämma tempot helt i ledningen och spatserade undan i ohotad stil till slut och vann till synes okörd.
– Hon var superbra och det var skönt för henne att hon fick ett lätt lopp för hon har gått många tuffa lopp. Nu ska vi ladda för derbystoet, sa tränaren Tomas Malmqvist.
Även segerkusken Björn Goop var nöjd.
– Det var ett lagom tempo och vi drog på hela sista varvet. Hon kändes bra och var jättefin i dag och var inte trött i mål, sa Björn Goop.

”En drömhäst för mig”
I Breeders Crown-loppet för treåriga ston så imponerade Darling Mearas när hon från dödens plockade ner storfavoriten Undine. Här har tränaren Stefan Persson en häst utöver det vanliga.
– Hon var bra, riktigt bra. Hon är en drömhäst för mig, sa Stefan Persson.
I Breeders Crown för treåriga hingstar och valacker blev det en övertygande seger för Robert Berghs häst Explosive Merlot. Trots en tuff inledning och en rejäl avslutning så svarade han på attackerna bakifrån upploppet ner och vann enkelt.
– Han har verkligen visat bra moral och är numera trygg i loppen. Hästen har hög kapacitet och när han kvalade kände jag att det var lite extra till häst, sa Robert Bergh.

Whitehouse Express överlägsen
I Mantorpsloppet vann Whitehouse Express både försök och final. Han imponerade stort och i finalen bara försvann han ifrån konkurrenterna trots en resa utvändigt om ledande Kan Ha. Trots att första varvet avverkades efter 1.10,9 såg hästen fulltankad ut över upploppet. Segertiden blev 1.11,0/1640a och i sulkyn satt Örjan Kihlström och tränar gör Daniel Redén.
– Jag är imponerad av den lilla hästen. Han blir bara bättre och bättre och har utvecklats enormt i år. Jag är stolt över hästen, sa Daniel Redén.

Föregående artikelFem tippar V75 till Rättvik 6 augusti 2016
Nästa artikelPå onsdag smäller det igen!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.