Ny uppvisning och Elitloppsbiljett

12

image-7

Hur motståndarna än försökte kunde de inte stoppa segermaskinen Nuncio, som tog andra segern i Sverige på lika många försök. Efteråt fick Stefan ”Tarzan” Melander ta emot en elitloppsbiljett.
– Det är spännande och hedrande att få vara med där. Men vi får se vad som händer. Det är en fantastisk häst i alla fall. Så mycket kan jag säga, sade han.

Nuncio i Elitloppet eller inte? Ja, de flesta är nog överens om att det i alla fall skulle vara spännande att se Tarzans blott fyraårige amerikan i Sveriges mest prestigefyllda travlopp. Nu ligger bollen hos tränaren. Efter onsdagens nya uppvisning i V86-1 fanns Solvallas sportchef Markus Myron på plats i vinnarcirkeln för att bjuda in hästen till Elitloppet.
– Det är hedrande att få vara med där. Jag kommer att starta Nuncio igen om två veckor på Solvalla. Sedan får vi se hur hästen känns. Det är upp till honom, sade Tarzan utan att avslöja desto mera.
Loppet då? Nuncio vann i fin stil utan att behöva förta sig märkvärdigt. Från en position som tvåa utvändigt lade Tarzan in stöten på sista långsidan och på upploppet tassade ekipaget in klart före en för dagen fin Västerbo Highflyer. Trea blev Perfectly Enough.
– Jag var inteså himla nöjd med min häst i värmningen, men han vann ju säkert ändå. Jag körde på säkerhet med honom, sade Solvallatränaren och fortsatte:
– Nej, men han kändes jättefin i dag. Samtidigt är det svårt att säga hur mycket krafter han hade kvar i mål. Det är en fruktansvärd häst som alltid vill vara först över mållinjen.
Nuncio noterade kilometertiden 1.11,2 i mål över distansen 1 640 meter autostart och segern var värd 80 000 kronor.

Fjärde raka för Kemas Magic
Johnny Takter och Kemas Magic ledde runt om i V86-7 och vann längden före utvändige favoriten Sauveur och Åke Lindblom. Tiden i mål var fina 1.12,1 över medeldistans och segern var Kemas Magics fjärde raka.
– Kemas Magic vann på ett väldigt bra sätt på Jägersro senast och var ännu bättre i dag. Han har en bra inställning den här hästen och är verkligen vältränad. Dessutom hade han tur i spårlottningen mot främsta motbudet Sauveur, som fick en tyngre resa från bakspår, sade kusken Johnny Takter.

Skrällde och vann – trots galopp
Trots bakspår, startgalopp och ett lopp som sista häst invändigt vann Örjan Kihlström med skrällen Najad Tilly i Diamantstoets femte försök, V86-8. På sista långsidan hittade ekipaget ut i andraspår och på upploppet löste det sig bra när ekipaget fick fritt fram och stormade fram längst ut i banan.
– Hon tappade en del mark direkt från start och hamnade sist, men det gick ju bra ändå, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln samtidigt som han log brett:
– Det är en stark häst det här och i mål hade jag både tussarna och norsken kvar.
Segern i kvällens mest penningstinna lopp var värd 100 000 kronor. Tvåa kom Baschaphi In och trea blev Bear Dream.

I övrigt noterade vi…
…att Victor A.U. inkasserade sin sjätte (!) raka andraplats då M.T.Insider helt enkelt blev för tuff i V86-2. Barfota runt om och från ledningen vann M.T.Insider tämligen säkert.
…att Paparazzi M. vann direkt i nya regin. Tillsammans med tränaren och kusken Johan Untersteiner gick sjuåringen segrande ur en härlig upploppsduell mot favoriten Ready For More i V86-3.
– Jag har haft hästen i två månader nu och från början tänkte jag anmäla till ett billigare lopp på Åbytravet. Men han kändes fin i träningen så vi spände bågen direkt. 300 meter från mål kände jag mig slagen. Det var tomt i tömmarna, men sedan sträckte han på sig och fixade segern ändå. Det var starkt, sade en mycket nöjd Johan Untersteiner efter loppet.
…att Björn Goop tog en kusktrippel. Först i lopp 1 med Angle of Attack. Inom V86-spelet tog han sedan två segrar. I V86-4 med Daniel Redéns USA-import Demanding Sam och i avdelningen därpå med skrällen Interest Sånna, som ledde från start till mål.
…att Bethel Hanover revanscherade sig direkt efter galoppen på V75 senast. Spets och slut i V86-6 och i mål var ekipaget, med kusken Erik Adielsson i sulkyn, långt före övriga.
…att det blir jackpot nästa vecka då det inte blev någon utdelning på sex rätt denna omgång. Åtta rätt betalade 5 302 kronor och sju rätt gav 86 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.