Ny uppvisning trots uselt läge?

61

ny uppvisning trots uselt läge

Han kommer närmast från en maktdemonstration i V75.
På onsdagen kan det bli ny kross.
Sitt usla utgångsläge till trots är Pointillist att räkna med i V86.
– Han är med där framme och slåss, säger hästens tränare Jim Oscarsson.

Från positionen utvändigt om ledaren mosade Pointillist (V86-2) senast konkurrenterna. Storfavoriten Malkin N.O. var chanslös trots ett smörlopp i rygg.
– Han var grym senast och är fortsatt lika fin efter det, om inte finare. Jag är jäkligt nöjd med honom, han är klart gå g, säger Jim Oscarsson.
Femårige Pointillist hade förvisso ett fint fjolår med 6 segrar på 21 starter och över en kvarts miljon kronor insprunget, men i år har han höjt sig ytterligare och visat kvalitéer som kan räcka långt.
– Han hade det jobbigt som unghäst, speciellt som treåring. Vi hittade aldrig något fel utan det var mer att han inte hade vuxit färdigt och så. Det är först nu som han börjar komma i kroppen och det är därför han kan förflytta sig mycket snabbare nu också. Han blir bara finare och starkare och jag tror att det finns en jäkla växel i honom i år.

”Ibland sticker något horn ut”
Ska det bli seger på Solvalla på onsdagskvällen lär det krävas höga växlar. Oturen grinade mot Pointillist när startspåren lottades och han har ingen enkelt uppgift framför sig från tolftespår över kort distans.
– Det är ett iskallt läge egentligen men någon ska ha spår tolv och han är så pass bra i ordning att jag måste ha lite hopp i alla fall. Det är några där framme som också är bra så jag ska inte vara allt för kaxig, men jag har helt klart en jäkligt bra häst med ruggig form.
Hur tänker man taktiskt från tolfte?
– Man vet aldrig hur det blir kört utan jag får köra lite efter vad som händer när bilen släpper och hur han känns. Jag tror att jag kör lite avvaktande nu när vi har så dåligt spår, men ibland sticker något horn ut och då bara kör man, säger Oscarsson och skrattar.
Hur som helst låter det som att strecket på V86-kupongen är givet?
– Ja absolut! Han är med där framme och slåss. Han känns grym i träningen och nu kommer vi ta av honom skorna också. Det gjorde vi ett par gånger i fjol och han blir mycket finare då. Från ett bättre läge hade jag nästan sagt att det bara är att spika.

Föregående artikel”Jag gratulerade och tårarna kom”
Nästa artikelKrossar Kolgjini allt i Norge?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.