Nya framgångar för Jimmy Takter

10

takter framgångar

Jimmy Takter fortsätter att sopa rent i storloppen i Nordamerika.
På lördagskvällen tog hambletonianvinnaren Pinkman en ny storseger.
Han vann Kanadas högst doterade treåringslopp Canadian Trotting Classic för Yannick Gingras och tjänade ytterligare drygt tre miljoner kronor.

Det råder ingen hejd på Jimmy Takters framgångar och superstjärnan Pinkman fortsätter att rada upp storloppstriumfer. I Canadian Trotting Classic, på Mohawk Raceway i Toronto, blev det nästintill storslam för Takters hästar. Pinkman vann säkert efter att ha körts till ledningen efter halva distansen. In på upploppet blev han utmanad av Crazy Wow som liftat med i rygg på ledaren. Crazy Wow utmanade men Pinkman sträckte på sig och vann på tiden 1.10,6/1609 meter autostart. Tvåa blev Crazy Wow men sedan var det Jimmy Takter för hela slanten bakom i resultatlistan. De Takter-tränade hästarna Uncle Lasse, The Bank och French Laundry var trea, fyra och femma i mål. Totalt tjänade Takters hästar 525 000 kanadensiska dollar. Snacka om stor succé.
Åke Svanstedt hade med Centurion Atm i loppet men han slutade sist i mål efter att ha legat i de bakre regionerna loppet igenom.

Svanstedt tvåa i Maple Leaf Trot – värd 1,5 miljon
Desto bättre gick det för Svanstedt i finalen av Maple Leaf Trot som också kördes på lördagskvällen i Toronto. Bakom egentränade Resolve var han inte långt ifrån att vinna den penningstinna finalen men fick den allra sista biten släppa Bee A Magician förbi sig. Åke Svanstedt gav Resolve en resa i rygg på ledaren och gled ut i andraspår sexhundra meter kvar. Resolve hade tidigt kopplat greppet på ledaren och ledde i det längsta över upploppet men kunde inte stå emot Bee A Magician som tassat med bakom. Bee A Magician vann knappt men säkert på tiden 1.10,0/1609 meter autostart för Brian Sears. Förstapriset var 340 000 kanadensiska dollar. Resolve, som ägs av Hans Enggren, notade även han 1.10,0 och fick 170 000 kanadensiska dollar för andraplatsen, cirka 1,5 miljon kronor.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.