Eftersnack V75 Unionstravet

46

fossens bonus v75

Sveriges och Norges landskamp i trav gick till – Karlstad.
Värdbanan Färjestadstravet ordnade fem av segrarna på V75 och såg till att det blev blågult i Unionstravet på lördagen.
Hemmatränaren Magnus Jakobsson hade en stor dag med en dubbelseger på V75.

För tionde året i rad bjöd travbanan i Karlstad på lördagen in till Unionstravet – landskampen i trav mellan Sverige och Norge.
5906 besökare kom till Färjestadstravet där hemmalaget tog för sig ordentligt av kakan. Fem av de sju loppen på V75 vanns av folk på banan och Magnus Jakobsson var värst.
Jakobsson kände att stallet var på gång och pratade hela veckan om bra chanser och hästar i toppform.
– Nej, jag smög väl inte precis. Och nu känns det så skönt. Vi hade siktat på att ha hästarma på topp den här dagen och det är stort när det lyckas, summerade Magnus Jakobsson.
Första segern kom med glänsputten Fossens Bonus som fortsatte vägen mot stjärnorna och lekte hem femte raka segern. Men det blev inget lätt lopp för dagens största favorit på V75.
Inledningen blev snabb och ryckig med ett par av konkurrenterna som löste av varandra i täten.
Avslutningen på loppet var magnifik. 800 kvar tyckte Magnus Jakobsson att det var slutlekt och tryckte till med Fossens Bonus som flög till ledningen på några steg.
– Det var trevligt med publikens applåder. Hästen har ju utvecklats fantastiskt, framför allt psykiskt, sa Karlstad-tränaren som bara satt och åkte till seger med fyra längder på nya rekordet 1.12,4 över 2140 meter, autostart.
Magnus Jakobssons andra pinne kom i V75-avslutningen där Global Patriot spurtade till seger i bronsdivisionen. Också det en vinnare som lyser av välmående.
Lördagens seger var den femårige hingstens 16:e på 27 starter!

Fick inte vara ifred
Sverige brukar ta hem den här matchen mot Norge och det blev ingen ändring på den saken den här lördagen heller.
I Unionskampen för kallblod blev det i alla fall norsk seger. Loppet över 2140 meter är ett av största för rasen med hela 300 000 kronor till vinnaren och Lome Brage blev en värdig vinnare.
I starten fick Per Oleg Midtfjeld slösa lite av krutet med den vesslesnabbe åttaåringen, då Geir Flåten kom farande från åttondespåret med Föynland Kongen.
Inte blev det lugnare sedan heller då 72-oddsaren Elmer blev het i händerna för Silje Kristin Eilertson och såg till att tempot hölls uppe.
1.20,9 blev den imponerande segertiden för Lome Brage över medeldistansen.
– Det gick lite väl snabbt i loppet enligt min mening. Inte så konstigt att han var trött i dag men han kämpade på. Han har ett hjärta av guld den här och är ju en riktig topphäst, berömde Per Oleg Midtfjeld.
Fjord Jerven positiv som tvåa och trea andrahandsfavoriten Tekno Odin som satt en bit bak i kön.

Dubbel till Goop
Hemmalaget plockade som sagt fem segrar och banans store Björn Goop stod bakom två av vinnarna.
On Track Piraya skrällde i det inledande loppet Unionsstayern över 3140 meter.
Sexåringen körde till ledningen efter 1500 meter och var hur frisk som helst vid överlägsen seger i andra raka segern över tre kilometer.
– Än så länge är han mer stark än snabb och gynnas av långlopp men efterhand kommer han att lära sig kortare distanser också, sa Björn Goop.
I guldloppet, Uno Sweds Minneslopp, såg Björn Goop till att behålla innerspåret i starten med Thai Broadway. Och trots snabba 1.09 första 500 och 1,11 på varvet hängde sexåringen enkelt av utvändige utmanaren Ivar Sånna i den sista kurvan.
En toppensinsats av Thai Broadway som kom till Goop från Norge i juni och nu tog sin första seger i den nya regin.

Nilsson vek invändigt
En stor favorit gjorde sin plikt och vann den andra avdelningen på V75. Men det var långtifrån så odramatiskt som det låter – tvärtom blev det dagens mest omdiskuterade vinnare.
Hollywood Maker heter vinnaren, tränad och ägd av Anna Rönning och körd av sambon Per Nilsson, båda lärlingar i proffstränaren Stig Sjögren stall i Karlstad.
Per Nilsson gav upp striden om ledningen i den första kurvan med Hollywood Maker och vek ner i ledarens rygg. Där hade man också blivit kvar om inte Peter Untersteiner vinglat i ledningen med Alfa Tesoro vilket gav Hollywood Maker en invändig lucka på upploppet.
Peter Untersteiner fick 2000 kronor i böter och tre dagars avstängning för att inte ha hållit rakt spår på upploppet vilket gett medtävlare fördel.
Per Nilsson körde helt rätt och hade tidigare under dagen tagit hem Lärlingskampen utanför V75 och blev alltså dubbelsegrare den här dagen.
– Det blir ju inte större än så här. En dubbel på den här dan, med en V75-seger på det! sa 25-åringen.
I silverdivisionen var tredjehandsfavoriten Lover Face överraskande snabb när bilen lämnade fältet och spårade loppet från start till mål. Storfavoriten Ni Talar Bra Latin styrdes upp utvändigt tusen meter kvar och var stor i nederlaget.
Lover Face tränas av Veijo Heiskanen som hade strukit sig själv som kusk och överlått köransvaret till Jörgen Sjunnesson.
– Det var med blandade känslor jag tog över då Veijo har problem med sjukdom i familjen hemma i Finland. Jag både tror och hoppas att det här ska värma lite för Veijo, sa kusken från Jägersro.
Sju rätt på V75 betalade 2022 kronor och sex rätt 37 kronor. Utdelningen för fem rätt uteblev och landar som en jackpot på Solvalla nästa lördag då en ensam vinnare kan ta hem 42 miljoner kronor.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.