”Nya stjärnan lurade upp oss på läktaren”

89

Spelare och experter dömde ut honom.

Tränaren dömde ut honom.

Då svarade Generaal Bianco med överlägset vinna V75-6 – från ledningen.

Snacka om att hästen lurade upp oss på läktaren.

Generaal Bianco var veckans stora snackis där både tränare och experter var eniga.

Hästen var CHANSLÖS på att försvara ledningen.

Hur det gick? precis tvärtom.

Generaal Bianco svarade på kritiken med att enkelt hålla upp ledningen och sedan jogga undan till en helt överlägsen seger.

Hästen är en blivande stjärna och kommer klättra genom klasserna.

Jag erkänner, jag blev grundfintad upp på läktaren för att köpa korv när starten av V75-6 gick.

Jag trodde knappast att hästen skulle hålla ledningen. Någon mer än mig? Skönt.

I övrigt:

Jan-Olov Persson fick fira sin 2 000:e seger. Otroligt snyggt! Grattis.

Jessika Sidbäck bjöd på segertårar efter segern i V75-2. Sådant berör.

Peter Untersteiner är totalt överlägsen just nu.

 

Här är Sportbladets plusbetyg i sin helhet:

 


General Bianco:
Experterna dömde ut honom, spelarna dömde ut honom, tränarna dömde ut honom. Vad han gjorde då? Vann från ledningen i överlägsen stil och såg ut som en rund miljon. I veckan gick Peter Untersteiner ut och varnade spelarna för att han absolut inte kunde hålla upp ledningen från innerspåret. Han meddelade att det var stor risk att den stora favoriten skulle bli fast vilket spelarna skulle ta med största respekt. Men, General Bianco tog fram en sida som tränaren inte själv trodde fanns, nämligen en härlig startsnabbhet och han gav inte konkurrenterna en chans att utmana. Sedan var det spel mot ett mål och denna häst är en blivande stjärna. Läckert!

Jan-Olov Persson: Wow, två TUSEN segrar i sin karriär – som kusk. Snacka om att det är läge att hylla kallblodskungen Jan-Olov Persson. Alla som någon gång spelat på trav lär ha hört talas om den här mannen som imponerat stort och varit kungen av kallblod i hur många år som helst. Järvsöfaks var världens bästa kallblod i många år och gjorde Jan-Olov Persson till en av de mer folkkära inom travsporten. Nu fick han vinna med B.W Sture vilket innebar seger nummer 2 000. Grattis Jan-Olov!

Springover: Fixade enkelt startmomentet när många experter och spelare dömde ut honom från innerspåret. Men väl i ledningen gav han inte konkurrenterna en chans utan vann i överlägsen stil. Hästen ser verkligen ut att ha höjt sig en nivå hos Peter Untersteiner.

Nadal Broline: Vann visserligen pliktskyldigt, men han gjorde sin grej och vann tryggt och säkert. Det var klasskillnad och trots att segermarginalen inte blev speciellt stor så var det en betryggande seger. Nadal Broline är en häst för eliten, och i normala guldlopp är han överlägsen. Som nu.

Jessika Sidbäck / Carja: Vilken underbar segerlycka och det var verkligen läckert att se duon hinna dit först över mål. Det här är trav när det är som bäst och Carja har faktiskt varit riktigt bra på slutet. Att hon fick kröna sin fina form med seger på V75 var stort, både för tränare men framförallt Jessika Sidbäck. Det här är en riktigt duktig kusk som


Rebell Yell Face: Fick bestämma i ledningen och jag var relativt övertygad om att hästen skulle vinna, men sedan tog det totalt tvärstopp. Det var verkligen inget extra och något måste varit fel. Läge för ett besök hos doktorn.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.