Nyårstips V75 från Spelguiden!

213

spelguiden

BLIR HÅRT BETRODD – MEN MOTSTÅND SAKNAS INTE!

Avdelning 1
Ranking
A: 11-2-12
B: 15-9-10-8-7-4
C: 14-1-13-6-5

SPETSSTRIDEN
2 M.T.One Wish har få konkurrenter på start och bör ta hand om ledningen. Sedan finns det ingen anledning för Ulf att släppa om han inte skulle bli överfallen av tilläggshästar i form av 11 Tullibardine Boe eller 12 Love No Pain i ett tidigt skede.

ANALYSEN
Multijackpot och ett femtonhästarsfält redan i inledningen gör att man helst vill överleva och därmed blir det gardering. Hårt anlitad kommer ändå 11 Tullibardine Boe att bli efter sin fina insats bakom Chicharita senast. Var sjuk i starten innan och har dessförinnan radat upp segrar. Står i det närmaste perfekt inne på pengar i loppet och utgångsläget är spännande med springspår då hästen kan öppna snabbt. Förutsättningarna är således till ekipagets fördel och det är en motiverad favorit. På start står spetsbudet 2 M.T.One Wish som bör sno åt sig ledningen omgående och att sedan Ulf ska släppa tror inte vi på. Hästen är obesegrad från just ledningen hittills och gjorde ett bra lopp senast bakom Nouba Mam för att gången innan sitta fast. Den här gången vill man ta chansen. Passas! 12 Love No Pain vann enkelt från spets senast och gör det bra gång på gång. Är en häst som kan göra en del på egen hand och från ett springspår kommer säkerligen Jorma att se till att skaffa sig en fin position. Kanske vill han komma före tipsettan från start vilket gör att det kan bli en kamp om positionerna redan från start. Bör vara med och göra upp om det. 15 Lovely O.O. har sett toppfin ut i tre raka segrar men står förstås illa till här. Att formen finns där råder det inga tvivel om och med en del körning i loppet kan ändå ”Bergharn” komma in i matchen. Är ett roligt jackpott-drag att inleda med!

Fullständiga tips från SPELGUIDEN hittar ni på: http://tipsaren.com

Andelsspelen för LIRAREN, TIPSAREN och SPELGUIDEN hittar ni på: https://atg.se/cigarrmagasinet

VI VILL SYNA ÄVEN DEN HÄR FAVORITEN!

Avdelning 2
Ranking A: 5-10
B: 14-1-3-2-8
C: 9-11-13-6-7-15-12-4

SPETSSTRIDEN
1 Zenato och 3 Hector Brick är båda snabba från start. Utifrån finns även 5 Awesome Kronos som vill till spets och det återstår att se om någon av de invändiga hästarna är redo att ta emot favoriten.

ANALYSEN
Även i den här avdelningen kommer vi att få en hårt anlitad favorit i 5 Awesome Kronos som övertygade i sin debut för Johan Untersteiner efter att ha övertagit spets efter halvvarvet kört ungefär. Vill till ledningen igen men motstånd invändigt saknas inte och det skulle kunna vankas svar. Hästen gör heller inte ett klockrent intryck ännu och för vår del känns han inte alls pålitlig att luta sig emot i en sån här omgång. Garderingen känns given! 10 Galileo Journey är en av dem som måste med på bongen. Ser ut att bli bättre och bättre för varje start och även om segrarna är tagna i spets tror vi att hästen klarar att anfall bakifrån. Vi tror inte heller att Jorma räds ett offensivt upplägg och ser detta som ett allvarligt hot till favoriten. Given för oss! 14 Leon Zon har stött på hårt motstånd i sina senaste starter och såg formmässigt stark ut senast då hästen också svarade bra på det norska huvudlaget när det drogs. Har styrkan och kan göra en del på egen hand så trots utgångsläget tror vi att hästen ska ha chans att blanda sig tätstriden här. 1 Zenato har ett spännande läge samt en startsnabb och offensiv kusk i sulkyn. Ska enligt stallet kunna öppna bra men sedan är det frågan om man söker en rygg eller inte. Snabb spurt senast trots en liten störning på vägen och formen är bra. Typisk outsider.

Fullständiga tips från SPELGUIDEN hittar ni på: http://tipsaren.com

Andelsspelen för LIRAREN, TIPSAREN och SPELGUIDEN hittar ni på: https://atg.se/cigarrmagasinet

ENKELT SENAST MEN HÅRDARE EMOT NU!

Avdelning 3
Ranking
A: 1-10-6-12
B: 5-8-2-3-7
C: 11-9-4

SPETSSTRIDEN
1 Global Beware öppnade snabbt till spets från innerspåret senast och måste vara favorit att ta sig till ledningen igen. 5 Kondor Dream ska också laddas och försöker att utmana. Även 6 Pacific Kingdom kan göra ett försök utifrån.

ANALYSEN
Vi fortsätter att syna favoriterna och den här gången är det 1 Global Beware som är under ”lupp”. Vann efter att ha spetsat senast från just innerspåret på Åby och fick sedan bestämma och gick undan på ett bra sätt. Debut över lång distans den här gången och dessutom bortvald av Johan är faktorer som ändå måste beaktas. Att han sedan kommer att utmanas från start gör att det i alla fall finns en viss spänning i om hästen kan bli av med ledningen. Stallkamraten och Johans val är 10 Ture L.A. som trots frånvaro måste ses med chans här på sin grundkapacitet. Visade i karriärens andra start med liknande förutsättningar att det inte var några problem att anfalla bakifrån då hästen svarade för en stark prestation. Det behöver inte vara någon nackdel med bakspåret över lång distans och Axevallas långa upplopp här för den här hästen och vi säger – pass upp! 6 Pacific Kingdom förstärks med Skoglund för första gången då Merete Larsen vill att hästen ska få lite mer respekt med sig i loppet. Passar väldigt bra över distansen och har tidigare vunnit både i spets och bakifrån. Det som talar emot är att hästen var sjuk i sitt senaste lopp och formen får då alltid ses som ett frågetecken. Startsnabbheten finns där och vi blir inte förvånade om Rikard gör ett försök att stänga in favoriten. 12 Zeolit får det sistastrecket av oss. Svarade för en klassisk ”svepning” från fjärde utvändigt senast och vann sedan enkelt och prestationen var övertygande. Var även stark gången innan då hästen kördes fram utvändigt om ledaren med varvet kvar för att sedan krossa konkurrenterna. Har enligt tränare Åkerfeldt aldrig varit trött i mål och blir intressant att följa här med Jorma för första gången. Distansen borde vara en fördel och hittar Kontio ett slagläge under slutrundan blir inte vi förvånade om det räcker till seger. Given!

Fullständiga tips från SPELGUIDEN hittar ni på: http://tipsaren.com

Andelsspelen för LIRAREN, TIPSAREN och SPELGUIDEN hittar ni på: https://atg.se/cigarrmagasinet

JORMA KÖR RAKT FRAM MOT SPETS!

Avdelning 4
Ranking A: 7-12
B: 6-1-5-10-8-13-11-14
C: 4-2-15-9-3

SPETSSTRIDEN
6 Woudstra är mycket snabb från start och i klen konkurrens känns det som garantispets. Det låter sedan på Eklundh som att han kan vara intresserad av att släppa och då kommer tilläggshästarna att vara aktuella och 7 Ready Trophy skulle kunna smita fram från innerspåret och överta. 12 Flirting Diamond från springspår kan också vara aktuell.

ANALYSEN
7 Ready Trophy är en pålitlig häst som bara missat pallen en gång på tolv försök. Första gången hästen missade en placering bland det tre var faktiskt senast men hästen kan ha behövt det loppet innanför västen då. Är snabb ut och innerspår passar därför bra. Det är därför inte omöjligt att Jorma kan köra sig till spets tidigt i loppet och det är förstås då hästen att slå i loppet. Stormvarning! 12 Flirting Diamond var knappt slagen av Önas Prince senast och föll med flaggan i topp. Är en häst under utveckling som gör bättre och bättre lopp för varje start. Känns både stark och snabb men enligt Uhrberg kan inte hästen öppna riktigt bra så springspåret kan innebära vingelrisk. Löser det sig är hästen garanterat med i striden. 6 Woudstra är den som sticker till spets här. Taktiken från Eklunds sida är sedan inte klarlagd om han kommer att köra i spets eller släppa den ifrån sig.
Mycket kommer säkerligen att hänga på om någon kommer upp och ställer en fråga tidigt. Är van att få smygare och kommer att få ett bra lopp igen. Är därför ett bud som ska med på systemet. 1 Gone With The Wind är alltjämt segerlös men körspö den här gången kan ge effekt då det är förbjudet i Norge. Utgångsläget är också spännande och med en smygare och en lucka över Axevallas långa upplopp är det här en tänkbar skräll. Brukar hålla farten in i mål. Skrällduglig.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 Nyårsafton: Årets sista lopp i Sverige
Nästa artikelNästagångare till NYÅRSAFTON!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.