Nybrink: ”Knallform, jag vill stormvarna”

188

Kallblodsloppen på V75 är roligast att titta på.

Har ni tänkt på det?

Men för svenskt vidkommande blir det inte så stenkul den här gången.

Norge är lika överlägset som gamla CCCP i hockey.

Jag är inte säker på varför kallblodsloppen är extra sevärda men anar att det mer är hästarna som tävlar där, att det inte är så himla viktigt med startspår och om de går ”optimalt” med konstiga bajkar, huvudlag med hål i och proppar och snören lite här och där. Urk. Nej, man säger ­klara färdiga gå och så springer de två varv och bästa kallblodet vinner. Eller i alla fall den häst som körts vettigt och utmanövrerat de andra.

Inga utrustningsdopade vinnare. Allt är möjligt. Femte ytter ­funkar. Lite som breddtrav.

Fast i V75-4, Unionskampen, är vi nere i brygga som vanligt. Norrmännen har sju raka vinster i landskampen och det mesta talar för att de förlänger raden. De har i och för sig ingen Tekno Odin i år. Ni har väl inte glömt förra årets upplaga där de öppnade på 1.13 och kom i mål på 1.19,1 full distans? ­Eller Tekno Odin gjorde det, de andra drunknade i mjölksyra. Men nu tar vi loppen i ordning, ni får en klar ”isbjörn” sen.

Spikar direkt

V75-1: T.Rex D.K. har vi sett i Sverige tidigare men det är ett par år sedan. Då tränades han av Peter Untersteiner. Numera är dansken i finsk regi och insatserna som lagrats i det finska arkivet är anmärkningsvärt bra. Han var kuslig senast faktiskt, borde ha knäat tidigt men vann i stället lätt. Titta själv och skaffa dig en uppfattning. Hästen är snabb ut, ­Mika ”Häkkinen” Forss är en superkusk med en reaktionstid som en racerförare och det här bränner han inte. Spets (direkt eller sen) och slut.

V75-2: Näe, jag vägrar. Det är första tanken, så svårt är det här fina loppet. Men det kan funka med fem streck och det ska bli kul att se Berne Gustafssons Global Trackmaster. Det kan inte bara vara jag som gillar honom. Noir Noir är svart som ­natten och övertygar i enkla gäng.

Ska bli ­intressant att se om en skyttekung från norska division 2 hänger med. Jag är ­inne på det.

Hur är formen?

V75-3: Your Highness är Sveriges just nu mest svår­bedömda stjärntravare. Hur är formen? Hon har bara varit bra en gång för Björn Goop, i Olympiatravet. Ledningen ska hon ta och sen vinna med 20 meter men … vi har ju inte en aning. Strecka ­läckre Heavy Sound blixtsnabbt. Han är kraftigt uppåt och stridsvagnen Mind Your Face är lika given.

V75-4: Järvsörappen är kanon­bra, jösses, och vinner Unions­kampen. Vi hoppas att 14-årige Odin Tabac når ledningen utan tjafs och i så fall kan han kanske streta emot. Men norsken är nog för bra.

V75-5: Berne Gustafsson igen, nu med Wellino Avenue som är något att vila ögonen på. Han är bra också, två raka lekstuge­vinster från spets efter skada vittnar om att han har massor kvar att göra. Toppchans att han leder runt om.

V75-6: Hög klass och öppet. Obi Degato kanske men jag tar ­alla och vurmar för Shelby Glide som ofta underskattas.

V75-7: Västerbo Hard Cash är ingen svag favorit. Det bör sägas. Men jag vill ändå stormvarna för Staro Ivy League vars avslutningar på slutet skriker knallform.

Helgens tips

1. 1 T.Rex D.K. (Färjestad, V75-1)

Snabb ut, toppkusk och kanon­form. Givna spiken.

2. 8 Heavy Sound (Färjestad, V75-3)

Spänstig och fin som fasen nu. Måste passas.

3. 11 Staro Ivy League (Färjestad, V75-7)

Rykande avslutningar på slutet. Roliga skrällen.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 1 T.Rex D.K. (res 10, 9)

V75-2: 9, 12, 1, 3, 5, 11 (res 7, 4)

V75-3: 8, 1, 7, 9, 4 (res 10, 6)

V75-4: 2 Järvsörappen (res 8, 5)

V75-5: 1 Wellino Avenue (res 2, 3)

V75-6: Alla elva hästarna (res 5, 10)

V75-7: 1, 5, 11, 13, 14 (res 6, 8)

1 650 rader/825 kronor

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelSå blir ’Vallas’ nya superhelg
Nästa artikel”Skönt att få såna här lätta lopp…”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.