Nybrink: ’Liret om ni vill vinna en miljard’

103

Vi ska till Bollnäs och det är nog tur att banan är döpt efter ­staden.

Annars är risken uppenbar att jag placerat den i Hudiksvall.

Fel, för där ligger Hagmyren.

Jodå, förra veckans blackout där killen raljant förklarade att Solänget är vägg i vägg med ­Kramfors är redan ett klassiskt hjärnsläpp (tack för alla mejl), rent av i samma liga som spalten där killen deklarerade att judarna korsfäste ­Jesus.

Det var alltså ­romarna som begick det fasansfulla brottet, jag älskar judar och allt de står för, och Solänget ligger i Örnsköldsvik.

Mina historie- och geografilärare gjorde inget fel. Det är jag som är den ordblinde och slarvige idioten. Det är jag som ska korsfästas. Nu håller vi oss till trav.

Såg oslagbar ut

V75-1: Såg ni Springover i ­debuten för Peter Untersteiner senast? Om ni inte tittat och bara orkar med en häst i lopparkivet, då vet ni vad som gäller. Jag ­undrar om det verkligen var Spring­over. Kan Untersteiner ha råkat ta fel och selat ut Carabinieri?

Hästen såg oslagbar ut, från start till mål, och briserade ­förbi bössor som Trot Kronos och Nobel Amok i en avslutning som bara måste ses.

Voltstart, spår ett och startsnabb häst och kusk innebär att jag spikar. Snacka om smash­läge. Och ja, jag skojade om att man ­förväxlat häst.

V75-2: Har försökt reda ut den här röran men ju mer jag ­letar efter tråden desto trassligare nystan. Och mitt tålamod är begränsat, jag är som en femåring, så jag svär högt, betalar böterna och helgarderar.

V75-3: Rebel Yell Face axar troligen till ledningen och kan vinna. Det enda jag har att anföra emot honom är hans problem med motivationen den sista biten. Det är inget plus på V75. Weekend Fun tror jag på.

Visst, han är bara tre år men det är en ruskigt fin häst (ser ut som pappa Jaded) som ­svarat för ett kluster av vassa ­insatser på slutet och körs av ­Örjan Kihlström.

En annan ni ­inte får glömma är Glenn ­Cashman, snacka om praktexemplar. Den ­flitige spelaren tittar själv i ­arkivet.

Har vettig chans

V75-4: B.W.Sture har vettig chans men jag gillar Gustav E. som tänt till i ny regi. Vill ni vinna en ­miljard är Klack Vilja streckvärd. Kolla spurten näst senast.

V75-5: Rafael ­Nadal vann US Open härom veckan. Rafa gjorde processen kort (tre raka) med okände men duktige Kevin Anderson.

Nadal ­Broline möter ungefär ­Kevin ­Anderson. Han är mycket bättre än Spitcam Jubb, Star ­Advisor ­Joli och gänget. Sen kan förstås kort distans innebära ett gäng nät­rullare åt fel håll och det är (typ) bara bäst av tre set.

Men normalt sett maler han ner allt när han ­slipper elithästar som Propulsion och Ringo­starr Treb.

Räkna med elva mot en

V75-6: Om Generaal Bianco hittar ut och kan parkera i slag­läge är det förstås toppchans. Men nu är det inte alls så enkelt från spår ett bakom bilen. Räkna med att de andra kör emot honom, det är ­elva mot en.

V75-7: Det är ett skott från halva plan men så spelar jag. ­Cameron Dream avslutade som vanligt mycket bra i lördags. Lång distans passar och spår nio är ­perfekt. Vinner loppet en gång på tio? Fine, jag spikar.

Helgens tips

1. 9 Cameron Dream (Bollnäs, V75-7)

Stark i spurten. Veckans fräcka speldrag.

2. 7 Weekend Fun (Bollnäs, V75-3)

Knallbra i ny regi. Kan ­mycket väl brakvinna igen.

3. 10 Magic Gwin (Bollnäs, V75-6)

Underbar travare. Kan nog aldrig räknas bort.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 1 Springover (res 2–11)

V75-2: Alla 15 hästarna (res 12–1)

V75-3: 7–1–11–12 (res 9–10)

V75-4: 5–8–13–15–3–2 (res 12–11)

V75-5: 2 Nadal Broline (res 3–7)

V75-6: 1–10–7–3–5 (res 2–11)

V75-7: 9 Cameron Dream (res 6–11)

1 800 rader/900 kronor

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel– En av de finaste hästar jag har sett
Nästa artikelReijo: ”Det är min bästa segerchans”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.