Nykomlingar på Vaggeryd

35

image-3

Hallå där…
…Claes Svensson, som sedan i höstas huserar på en gård i Jönköping och är nykomling på onsdagens V86-bana Vaggeryd. Om du får sälja in din nya hemmabana – varför ska man gå på trav i Vaggeryd om man befinner sig i Småland på onsdag?

– Det är en väldigt gemytlig bana som oftast har stor publik så här års. Förutom att se på travet kan det ju vara kul att träffa lite folk! Förhoppningsvis blir det bra väder. Sånt gör mycket på en sån här liten bana där det inte finns så mycket att gå in under när det regnar.
Du och din sambo Marie Nilsson bosatte er i Lekeryd i september och du hann redan under fjolåret kamma hem titlar som årets tränare, årets kusk och årets fyraåring.
– Ska man vara ärlig är konkurrensen inte så tuff. Det är en mindre bana helt enkelt där det främst är amatörer som är verksamma. Vi har två proffs till utöver mig, men de har ganska små rörelser. Det är ingen som satsar så som jag och Marie gör.
Stallet har fem hästar till start på V86. Har vi fel om vi påstår att 5 Impression (V86-2) är din klart bästa chans?
– Nej, det tycker jag är rätt. Hon är bra och även om hon inte är jättevän vid voltstart känns startmomentet inte som ett jättebekymmer. Hennes lopp ser väl också lite ”ihåligare” ut än många av de andra loppen på onsdag.
Hur har Impression gått på slutet tycker du?
– Näst senast gick hon mycket bra i ett klass I-försök (V75) satt invändigt där och spurtade rappt till tredjeplatsen. Senast i Kalmar var hon tyvärr lite stressad för dan. Jag tolkar det som att hon hade fått starta lite för tätt och inte riktigt var i balans. Nu har hon fått två veckor emellan och det är normalt för henne. Hon gick jobb på måndagen och kändes harmonisk och bra och jag tror på en bra insats på onsdag. Inga ändringar.
Vilken av dina fyra övriga hästar på V86 kan sticka upp bakom Impression och kanske vinna?
2 Eaudevie Akema (V86-7) håller väldigt bra form och har fått ett fint läge. Senast satt hon i rygg på ledararen som var favorit i loppet men den hästen hade inte sin bästa dag och hon blev kvar bakom denne. Hon har visat form på slutet så trots att hon bara har en seger i karriären känns hon inte helt borta.
Och så noterar vi att du gästkuskar du bakom Oasis Bi i finska storloppet Kymi Grand Prix på lördag.
– Ja, jag har ju kört Oasis Bi åt Stefan P Pettersson när Björn Goop inte har kunnat och vann ett lopp med honom på Momarken i vintras. Hästen visade toppform senast i Oslo Grand Prix och har fått ett bra läge. Han är absolut en av dom som kan vinna loppet.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.