Nytt tipsprogram till Grand Slam 75

50

På söndag är det premiär för ATG:s nya spel Grand Slam 75.

I samma veva lanserar produktionsbolaget Kanal75 ett nytt tipsprogram: ”Spelstund med Fernlund”.

– Detta kommer bli kanonskoj, säger tipsprofilen Patrik Fernlund till Trav365.

LÄS OCKSÅ Nya spelet – twist på V75  

Helt nytt, men snarlikt V75.

På söndag är det dags för premiären för ATG:s nya spel Grand Slam 75.

Principen är den samma som på V75, man ska få sju rätt, men radpriset är höjt till en krona och det kommer max att vara tio hästar per lopp.

Inför omgången på Östersund lanserar även Kanal75 ett nytt tipsprogram, ”Spelstund med Fernlund”.

”Vass eller Kass”, ”Björnkollen” och ”Hultmanalysen” har redan blivit omåttligt populära webbtv-produktioner.

I nya satsningen ska spelprofilen Patrik Fernlund, som ofta syns i ATG Live och i olika tipsproduktioner, guida spelarna mot sju rätt – och högvinsten på 15 miljoner kronor, som utfaller om någon är ensam med alla rätt.

”Riktigt inspirerande”

Vad säger du om spelformen Grand Slam 75?

– Grand Slam 75 är ett riktigt utmanade spel, där det gäller att hålla tungan rätt i mun och inte fega. Att ta ställning är viktigt som travspelare – och med det här spännande spelet så måste man på allvar gå på sina idéer, för man har inte råd att spela på säkerhet. När radpriset är en krona så blir det väldigt svårt, och spelar man mindre system så är det tre spikar och ett lås som gäller – så man har råd med rätt så många hästar i de övriga loppen. Det känns som att det är ett av de mest utmanade spelen på mycket länge, och det känns riktigt inspirerande att få ett eget program kring en så pass rolig spelform, säger Patrik Fernlund till Trav365.

Varför ska man titta på programmet?

– För att jag kommer bjuda på mycket nyttig information, och precis som jag var inne på så kommer jag gå hårt på mina idéer och jaga potten på 15 miljoner kronor, som är belöningen om man lyckas bli ensam med alla rätt. Mitt mål är att hjälpa och guida tittarna mot sju rätt, och upplägget på programmet kommer se olika ut från vecka till vecka. I bland spelar jag in själv, i olika miljöer som finns i min vardag. Till exempel så kan det bli en hel del inspelningar från stallet, ihop med våra kompisar – hästarna. Sen ska jag försöka ha lite olika gäster som kan hjälpa till med omgången, experter som aktiva. Jag har många intressanta namn på gång, som kan vara väldigt intressanta att lyssna på. Denna premiärvecka ska till exempel jag och Anders Malmrot gå igenom loppen över en fika. Han är uppvuxen i Östersund, och har om någon koll på hästarna.

”Kan vara läge för seger”

Vad säger du om söndagens tävlingar?

– Spelvänliga lopp, med hästar många inte riktigt har grepp om. Meningen är att jag och Anders på söndag ska reda ut begreppen.

Har du redan nu ett Grand Slam-drag?

– Det var positiva rapporter kring Griffin (GS75-2) inför comebacken, och med det loppet i kroppen kan det vara läge för seger nu.

När kommer programmet ut? Var kan man hitta det?

– Det kommer ligga ute efter V75-start på lördagarna, fram till spelstopp på söndagarna, och det finns på ATG.se och atgplay.se. Min ambition är att på ett lättsamt och trivsamt sätt ge bästa informationen inför GS75, ibland med gäster som tittarna vill se. Detta kommer bli kanonskoj.

15 miljoner till en ensam vinnare. Vad skulle du göra om du vann så mycket pengar?

– He he. Antagligen satsa mer på sporten och hästarna. Att äga häst är bland det roligaste som finns. Travet är inget jobb för mig, det är en passion, och jag lägger i stort sett all min tid på hästarna. Leksands IF får också lite av tiden, men just nu är det tungt på den fronten…

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Nytt tipsprogram
till Grand Slam 75

Föregående artikelAmerikanarna gör upp inför Elitloppet
Nästa artikelVarningen: ”Kan inte lita på henne”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.