Nytt upplägg för V86 Xpress IGEN

104

image-6

Xpress med V86 på två banor från oktober till april.
V86 på en bana från maj till september.
Det blir upplägget på onsdagarna i trav-Sverige från och med nu.

V86 med Xpress-upplägget har varit en het potatis i trav-Sverige under året. Året innan Xpress lanserades i februari hade V86-omsättningen sjunkit med 13,6 procent och de flesta var överens om att något måste göras.
Efter lanseringen av Xpress har V86-omsättningen ökat med 6,8 procent. På helårsbasis så motsvarar det en intäktsökning på 39 miljoner kronor.
Xpress har gett fler tv-tittare, fler kunder, bättre sport och högre prispengar på V86. Framför tv:n eller datorn så har ett lopp var elfte minut och en spelform med åtta lopp på under 1,5 timme varit positivt hos kunderna.
På banan har det upplevts rörigt med saxade lopp i högt tempo, flera saxade spelformer och ett blandat banprogram.
-På sommaren är trav en bra banprodukt. På vintern är trav en bra tv-produkt. Med den här lösningen har vi möjlighet att få det bästa av två världar, säger Svensk Travsports tf generalsekreterare Johan Lindberg.

Positiv respons
Det nya upplägget blir att Solvalla tävlar alla onsdagar från oktober till april, men alltid tillsammans med Åby, Jägersro eller Bergsåker.
Från maj till september tävlar en bana alltid ensam på onsdagarna och förutom ett uppehåll mitt i sommaren så är den banan Solvalla.
Under tisdagen hölls ett videomöte med de inblandade banorna. Responsen var positiv.
– Vi har haft en konstruktiv dialog och det är klart att vi eftersträvade ännu mer till Solvalla. Men det här blev bra. Nu får vi visa under maj till september hur bra vi verkligen kan göra det här, säger Solvallas vd Jens Petter Stenseth.
Kristian Ståhl, vice ordförande både i Skånska Travsällskapet och Skånska Travhästägareföreningen:
– För vår del, för våra hästägare och aktiva är det här väldigt bra. Vinter/sommar-upplägget känns fräscht. Nu kör vi, säger Kristian Ståhl.

”Vi har ett jätteansvar”
Även Bergsåker och Åby ställer sig positiva till ändringarna. Men banupplevelsen ska förbättras.
– Här har vi alla ett jätteansvar. Tillsammans med banorna, hästägarna och de aktiva tillsätter vi genast ett projekt för att diskutera utmaningarna kring banupplevelsen, informationsflödet, arrangemangsformen och banprogrammen. Upplevelsen ska och måste utvecklas även på vintern. Banpubliken och hästägarna är Svensk Travsports viktigaste kunder, säger Johan Lindberg.
För ATG:s del innebär det också hårt arbete. ATG:s vd Hasse Skarplöth:
– I den kundundersökning som har genomförts vill våra kunder ha kvar V86 på onsdagar och de uppskattar också att spelformen går snabbare. Men kunderna säger också, vilket även omsättningssiffrorna visar, att det är svårt att hinna med övriga spelformer under kvällen. Här har vi ett arbete att göra, säger Hasse Skarplöth.
– Dessutom kommer vi också att öka och förtydliga marknadsföringen kring onsdagarna. Detta bland annat för att hjälpa banorna att locka mer publik.

Svensk Travsport

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelUsel form och DD Solvalla/Åby
Nästa artikelEn seger på V75 så blir Prinsen Kung

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.