– Oavsett resultat blir det ett jävla liv

23

Travtränaren Sofia Aronsson har uttalat sig att stjärnhästen Anna Mix ”ska köras snällt” och att resultatet inte är viktigt på V75 på lördag.

Nu kokar sociala medier över – ska hästen inte köras för bästa möjliga placering? – som man måste enligt reglementet.

– Oavsett resultat blir det ett jävla liv, säger experten Lennart Forsgren till Trav365.

V75 Jägersro – Oavsett resultat blir det ett jävla liv  

Stjärnhästen Anna Mix är redan klar för världens tuffaste travlopp, Prix d’Amérique, som körs i Paris sista söndagen i januari.

På lördag genrepar hästen, som just nu tränas av Sofia Aronsson i Sverige, på V75 på Jägersro.

Spår åtta i gulddivisionen är förutsättningarna.

Sofia Aronssons uttalande inför loppet har skapat storm i sociala medier.

Aronsson har gått ut med att hästen ska köras snällt i ryggar, inte gå på i spåren, hellre chansas invändigt och att resultatet inte spelar någon roll den här gången.

”Jäkla sits de hamnat i”

Frågan många nu ställer sig; ska Anna Mix inte köras för bästa möjiga placering i loppet? I så fall ett grovt regelbrott.

”Är preparé tillåtet på V75?”, frågar sig travtränaren, med sin bas i Frankrike, Anders Lindqvist på Twitter.

”Redan efter förra starten sa Sofia Aronsson att Anna Mix skulle gå ett preparélopp i nästa start. Det blev på V75. Agera, ABtravochgalopp”, skriver Magnus Stålberg på microbloggen.

– Det är ett jävla dilemma, säger tv-experten och ex-kusken Lennart Forsgren till Trav365.

Han fortsätter:

– Jag förstår Sofia och jag förstår alla som undrar, man får inte köra så kallad preparé i Sverige, som man får göra i Frankrike. Det är en jäkla sits de hamnat i, framförallt Kim Eriksson, som ska köra hästen, även om det är Aronsson som ger direktiven.

– Vad jag förstår så är det väldigt många som har reagerat på det här, jag förstår det, vi har våra regler och dom måste vi följa.

”Då kan det bli galet”

Att en häst ska tävla med träningsbalans och inte med optimal utrustningen är inget att gapa över, enligt Forsgren. Men problematiken ligger i att Anna Mix är en så pass bra häst som lever på sin styrka.

– Problemet är när man har en jättefavorit och folk förväntar sig ett visst typ av scenario, när man vet att hästens bästa är när man är offensiv, Anna Mix är den typen av häst. Sofia är i alla fall tydlig, det är bra på det viset. Hon försöker inte lura någon, men oavsett resultat blir det ett jävla liv.

– Vänd på scenariot, då kan det bli galet. Säg om hon skulle vinna, att Kim skiter fullständigt i kördirektiv och kör offensivt – eller vinner ändå…Många kommer ju plocka bort henne från kupongen nu, när de läst och hört det här.

– Det är sällan man upplever en sån här situation, där det är så pass uttalat att hästen ska köras snällt, säger Lennart Forsgren.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
– Oavsett resultat
blir det ett jävla liv

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.