Ohlsson kör på efter VM-triumfen

17

ulf ohlsson vm-triumfen

Världsmästare i trav i USA på lördagen.
Jobb som vanligt igen tisdag hemma i Sverige.
– Det har varit för jäkla skönt med några lediga dagar i New York, säger VM-kusken Ulf Ohlsson.

Sent på lördagen svensk tid vann Ulf Ohlsson VM-loppet, International Trot, på Yonkers Raceway i New York med norske hästen Papagayo E.
Jan Kristian Waaler tränar femåringen som fick närmare fyra miljoner kronor för segern.
– Det är helt klart en kanonhäst som hävdar sig i alla sammanhang. En tuff häst som ofta får tuffa lopp och som har visat att han tål det mesta. Nu fick han ett extremt bra lopp och sådana ska man ju ha några gånger också. Det är inte lätt gå i spåren och vinna de här stora loppen, säger Ulf Ohlsson.
Det blev några dagar ledigt för Ohlsson i samband med VM. Enligt tidtabellen landar han i Sverige igen vid lunchtid på tisdagen och sätter sig då i bil för att ta sig till kvällstävlingarna på Axevalla.

Goop tar chansen?
Ulf Ohlsson ledde den allvenska kuskligan på måndagsmorgonen på 269 segrar mot Björn Goops 268.
Utmanaren Björn Goop valde att åka hem en dag tidigare från New York och torde ha tagit över ledningen i ligan redan när Ohlsson sitter på planet över Atlanten.
– Det är Breeders’ Crown-kval på Axevalla tisdag kväll, sedan är veckan i gång med trav varje dag är det väl.
Efter lördagens VM-seger såg det norska följet till att skjutsa segerkusken i limousinebuss ut på festligheterna i New York.
Söndag stod amerikansk fotboll på programmet.
– New York Giants spelade och det var nästan 80 000 på läktarna. Mäktigt. I dag (måndag) har det vara varit att slappa och strosa runt lite i Central Park.
Kretsen kring Papagayo E. har tagit beslutet att stå över Breeders’ Crown i Kanada i slutet av oktober och plockar nu hem sin världsmästare. Har du blivit tillfrågad om att köra hästen fler gånger?
– Det har inte varit något pratat om det alls. Jag har fått förfrågan form att köra hästen förut men då har det inte stämt med andra tränare jag kör åt. Jag får vara glad de gånger jag fått köra honom helt enkelt och jag vet ingenting om kommande matchning och hur de tänker, säger Ulf Ohlsson.
I norska medier skrivs det om Papagayo E som en möjlig häst för världens tuffaste travlopp Prix d’Amerique i januari.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.