Olympiatravet – Lördagen 28 april körs finalen

98

Olympiatravet - Lördagen 28 april körs finalen

Lördagen 28 april körs finalen

Startfältet till finalen av Olympiatravet börjar ta form.
Sex av tio platser är fyllda och Jon Walter Pedersen är nöjd med sin uppställning så långt.
– Det blir ett jämnt och bra fält med många formstarka hästar, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.

Lördagen 28 april körs finalen av det 38:e Olympiatravet på Åbytravet.
Sex hästar är klara för årets första storlopp på svensk mark och Åbys sportchef gillar vad han har sett hittills.
– Jag är nöjd med att hästarna ser ut att vara i väldigt bra form, allt pekar uppåt. Om vi tar det första uttagningsloppet där On Track Piraten vann – i fjol var han på väg ner i form efter att ha tävlat hela vintern men nu känns det som han är på väg uppåt och kan bli ännu bättre. Detsamma gäller den andra vinnaren Zenit Brick som jag tycker var fantastiskt bra. Det känns som den också kommer komma i toppform. Jag vill även nämna Queer Fish som också gjorde det väldigt bra i samma lopp – den har jag med mig i bakhuvudet, säger Jon Walter Pedersen som har fyra platser kvar att fylla.
– I går (lördag) var både Day Or Night In och Dante Boko väldigt bra. Day Or Night In är ju klar och jag tror att jag kommer att ställa frågan till Lutfi Kolgjini, vi ska höras på onsdag.

Flera hästar i bakfickan
Jon Walter Pedersen håller även utkik internationellt.
– Vi har ett lopp i Turin som går i dag (söndag) och där har vi ett par intressanta hästar. Vi får se vad som kan komma ur det loppet, annars har jag eventuellt en annan fransk häst i bakfickan, jag vill inte nämna något namn på den ännu.
Åbys sportchef är på plats när den sista deltävlingen i Olympiatravet går på Umåker nu på lördag. Segraren där får en inbjudan till finalen men väljer själv om den ska vara med på Åby.
– Sedan är det flera andra lopp som också går nästa helg och från de loppen kan det även finnas tänkbara hästar som kommer in i sista hand.

”Peaka formen”
Hittills har två hästar fått så kallat wildcard, det senaste delades ut under lördagen.
– Vi bjöd in Ringostarr Treb i helgen, Jerry Riordans häst, som senast startade i Prix d’Amerique. Vi var lite osäkra på om han skulle hinna komma ifatt i träningen för två månader sedan men den sista veckan har allting fallit på plats och han var jättebra i det senaste jobbet. Ringostarr kommer att gå direkt ut i finalen, berättar Jon Walter Pedersen som gav sitt första wildcard till Danmarks bästa häst.
– Takethem vann sin comeback för året. Jag pratade med Steen Juul i går och han tycker också att det känns spännande inför det här loppet. Det verkar som att hans häst också kommer att peaka formen.
Som titelförsvarare är också norske Lionel klar för finalen.
– Jag har haft samtal med Daniel Redén i veckan och han är också väldigt nöjd med hur hästen känns. Han kommer att starta hästen på Solvalla på tisdag, för att toppa formen lite.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.